Član Narodnih patrola uhapšen u Novom Sadu: Pronađen mu snajper, krenuo na skup ispred Predsedništva

Vreme čitanja: oko 1 min.

Boboček je nakon hapšenje izjavio da se uputio na takozvani skup protiv izdaje Kosova i Metohije koji se održava danas u Beogradu kod zgrade Predsedništva

Foto-ilustracija: Shutterstock

Član Narodnih patrola Dejan Boboček uhapšen je danas u spektakularnoj akciji novosadske policije u Srenskoj Kamenici, u blizini gradilišta novog mosta.

Boboček je nakon hapšenje izjavio da se uputio na takozvani skup protiv izdaje Kosova i Metohije koji se održava danas u Beogradu kod zgrade Predsedništva, a čiji su organizator baš Narodne patrole i njihov vođa Damnjan Knežević.

Kako saznajemo, pronađen je karabin sa pet metaka i optika, a dalje postupanje preuzela je BIA i inspektori SBPT. Na terenu je i dalje veliki broj policije, a uviđaj je u toku.

Kako je rečeno Tanjugu u MUP, policija i BIA zaustavili su u Sremskoj Kamenici automobil "citroen", kojim je upravljao D. B, a na suvozačevom mestu je sedela J. Š. (31), i u kojem su pronašli oružje karabin.

Kako se navodi u saopštenju MUP-a, prilikom kontrole i pregleda lica u vozilu je ispod zadnjeg sedišta pronađen karabin, sa postavljenim optičkim nišanom i više komada municije.

Kako se sumnja, navedena lica su krenula za Beograd na javno okupljanje ispred zgrade Predsedništva zakazano za 18 časova.

Osumnjičeni su privedeni. Nastavlja se dalji rad, dodaju u MUP-u.

Video: Pogledajte izbliza pretres navijača kod kojih su pronađeni noževi, baklje, sekire

(Telegraf.rs)