Petković: Uručivanje presude Ivanu Todosijeviću pažljivo je sračunato da se Srbi zastraše

Očigledno je da Кurti na sve načine pokušava da isprovocira Srbe i novu krizu na terenu, poručio je Petković

Foto: Telegraf.rs

Današnje uručivanje presude Ivanu Todosijeviću pažljivo je sračunato i tempirano u Prištini s jednim jedinim ciljem – da se izvrši dodatni pritisak na Srbe, da se oni zastraše i da im se stavi flaster preko usta, da nigde ni na jednom mestu ne smeju da upozore na teror Prištine, izjavio je direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković.

Očigledno je da Кurti na sve načine pokušava da isprovocira Srbe i novu krizu na terenu, jer nije uspeo ni dugim cevima ni oklopnim vozilima da izazove neodmerenu reakciju našeg naroda! Srbi ne nasedaju na njegove provokacije i zato sada udara na Ivana Todosijevića, jer zna da je svaki Srbin na Кosovu i Metohiji solidaran sa njim.

Da budem sasvim jasan, u slučaju Ivana Todosijevića prekršeno je više odredbi Briselskog sporazuma, posebno tačka 10. Briselskog sporazuma koja kaže da sastav sudija sudskog veća za slučajeve koji dolaze iz srpskih sredina mora biti većinski srpski, dok su Todosijeviću prekršena i sva ostala osnovna demokratska i građanska prava na slobodu govora i mišljenja.

(Telegraf.rs)