Goran Vesić otvorio nalog na Telegramu: Prva poruka koju je napisao posvećena je Oluji

Već je postigao uspeh na TikToku

Foto: Tanjug/Predrag Mitić

Goran Vesić, član predsedništva Srpske napredne stranke i doskorašnji zamenik gradonačelnika Beograda, otvorio je nalog na društvenoj mreži Telegram. 

Vesić je jedan od pionira u srpskoj politici, kad je reč o upotrebi društvenih mreža: iako je dočekan sa priličnom skepsom, njegov TikTok nalog i alter ego SićVe doneo mu je uspeh, pogotovo među pripadnicima mlađe populacije.

Ovo je novi nalog Vesića, a tim povodom napisao je ovo:

"Želim da informišem građane i medije da je danas počeo sa radom moj Telegram kanal gde ću obaveštavati javnost o svojim aktivnostima i političkim stavovima.

Na taj način želim da pokažem da Srpska napredna stranka promoviše transparentnost, učešće građana u vođenju politike ali i inovativne tehnologije u komunikaciji sa ljudima. Komunikacija sa građankama i građanima je suština svake politike. To na najbolji način pokazuje predsednik Vučić koji u svakoj prilici nađe vreme sa sasluša građanke i građane, da razgovara sa ljudima i da reši probleme ili ukaže drugim državnim institucijama da treba da ih reše.

Takav rad predsednika Vučića motiviše mene i moje saradnike da još posvećenije radimo na komunikaciji sa građanima. Dok se budem bavio politikom ovaj posao obavljaću maksimalno profesionalno i odgovorno za dobrobit Srbije i svih naših ljudi.

Kada imate takvu ambiciju i viziju, ništa vam nije teško.

Pratite moj telegram kanal."

Vesić je zatim postavio i prvu objavu, posvećenu Oluji:

"Pre 27 godina, u avgustu 1995. godine, grupa volontera, pekara kao i kompanija koje su proizvodile hranu organizovala je podelu humanitarne pomoći, hrane i lekova, izbeglicama iz Krajine na mostu kod Sremske Rače.

Reakcije tadašnjeg državnog rukovodstva Srbije na nesreću stotine hiljada ljudi nije bilo. Kao da su verovali da će nesreća sama da prođe od sebe.

Zato smo na predlog i u organizaciji mog prijatelja Zorana Đinđića organizovali humanitarnu pomoć i dočekivali naš narod prognan u Oluji.

Zauvek će mi u pamćenju ostati urezane slike uplašene dece i starih, proteranih sa svojih vekovnih ognjišta. Proteranih od istih onih ustaša koji su na tim prostorima, tokom Drugog svetskog rata, počinili najstrašniji genocid nad srpskim narodom.

To je vertikala genocida koju sada, zabranom posete predsednika Vučića Jasenovcu, pokušava da skrije hrvatsko državno rukovodstvo."

(Telegraf)