Vuk Stanić koji je glasao za izbor Nikodijevića osniva svoj pokret

Vojislavu Mihailoviću poručuje da odbornički mandat pripada odborniku

Foto: Privatna arhiva, Tanjug/Tara Radovanović

Samostalni odbornik Vuk Stanić koji je jedini, pored odbornika SNS i SPS, glasao za izbor predsednika gradskog parlamenta Nikole Nikodijevića, rekao je danas za Telegraf.rs, govoreći o motivu, da apsolutno nije imao ličnu korist da tako glasa.

Na pitanje koji mu je bio motiv da glasa za Nikodijevića, Stanić je rekao da je i u svom izlaganju rekao da ima očekivanja u odnosu na populaciju koju predstavlja, a u pitanju su ratni veterani koji su nekada, između ostalog, imali subvencije za infostan u Beogradu, a danas nemaju.

- Apsolutno nemam nikakvu korist jer sam glasao za Nikodijevića. Ja sam za govornicom rekao - nemojte da zaboravite na nas. Rekao sam da su ukinute subvencije od 50 odsto za infostan ratnim veteranima koje su postojale godinama. Rekao sam da to sada treba da se vrati. To je bila ideja, evo ja ću vas da podržim, a vi uradite (nešto) za populaciju koju ja predstavljam, vratite nam i proširite prava - rekao je Stanić.

Upitan da li će i ubuduće davati podršku predlozima gradske vlasti, Stanić kaže da hoće ukoliko bude smatrao da treba da je da, i obrnuto.

- Ukoliko smatram da ne treba - neću i kritikovaću ih - kaže Stanić.

Vuk Stanić je, inače, bio sedmi na izbornoj listi koalicije NADA (DSS - Za Kraljevinu Srbiju (Monarhisti). Na toj listi piše da je član političke stranke Monarhisti. Pre dve godine se priključio POKS-u.

Tvrdi i da postoji jedan POKS, a ne dva, kako se predstavlja u javnosti, i da je to onaj koji je bio u koaliciji sa Dverima, dok je, kako kaže, Vojislav Mihailović na izbore izašao kao stranka Za Kraljevinu Srbiju.

Povodom poziva Vojislava Mihailovića da vrati mandat stranci, jer je glasao suprotno od stava odborničke grupe, odnosno izborne liste NADA za Beograd sa koje je izabran, Stanić podseća da je poznato da mandat pripada odborniku, kao i da je isključen iz stranke, i to jer je, prema njegovim tvrdnjama, iznosio informacije na štetu koalicionog partnera i predsedničkog kandidata Miloša Jovanovića.

Stanić je najavio i formiranje novog "Pokreta radnika i veterana" koji treba da objedini veterane i obespravljene radnike koje niko ne štiti.

Skupštinu će, kaže, sazvati narednih dana.

(Telegraf.rs)