Vučić čestitao Pesah: Snažna povezanost sa jevrejskim narodom

Čestitke povodom praznika Pesah stigle su i od drugih zvaničnika

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uputio je čestitku rabinu Isaku Asielu i jevrejskoj zajednici u Srbiji, povodom praznika Pesah.

- Vama i svim pripadnicima Jevrejske zajednice u Srbiji od srca čestitam Praznik oslobođenja Pesah - navodi se u čestitki, saopštila je pres služba predsednika.

- Snažna međusobna povezanost srpskog i jevrejskog naroda osvedočena je istinskom snagom i u teškim vremenima zajedničkog stradanja naših naroda. I tada su, upravo kao i danas kada se Republika Srbija ubrzano razvija na svim poljima, naši narodi u skladnoj zajednici posvećeno negovali najviše vrednosti mira, ljubavi, bratoljublja i tolerancije.

Uveren sam da ćemo te vrednosti nastaviti da razvijamo i u vremenu kada se svet nalazi pred nemalim izazovima i da ćemo zajedničkim naporima nastaviti da delujemo na razvoju i napretku Republike Srbije i svih njenih građana.

Čestitajući Vam praznik, želim da ga proslavite u punoći duhovne radosti i u obilju svakoga dobra - navodi se u čestitki predsednika Vučića.

Foto: Ministarstvo pravde, Služba za informisanje

Ministarka pravde Maja Popović uputila je danas čestitku rabinu Isaku Asielu i jevrejskoj zajednici u Srbiji, povodom praznika Pesah.

„Radosno vam čestitam veliki praznik Pesah! Neka sećanje na oslobođenje Jevreja iz misirskog ropstva bude temelj duhovne snage jevrejskog naroda. Bratstvo srpskog i jevrejskog naroda višestruko je potvrđeno zajedničkim stradanjima i zato moramo čuvati sećanje na te događaje, kako se nikada ne bi ponovili, a složno i bratski radeći za još bolju budućnost Republike Srbije. Čestitajući vam praznik, želim da ga provedete u radosti i skladu“, navodi se u čestitki.

Foto: Marko Jovanović

Goran Vesić, zamenik gradonačelnika Beograda cestitao je Pesah pripadnicima Jevrejske zajednice u Beogradu i Srbiji i rabinu Isaku Asielu.

U čestitki rabinu Vesić je naveo da veliki praznik Pesah nosi večite poruke slobode, pravde i dostojanstva.

“Beograd s najplemenitijim osećanjem prijateljstva brine da Jevrejska zajednica slobodno neguje svoj identitet i kulturu", naveo je Vesić.

Pesah je jedan od tri najveća jevrejska praznika, koji predstavlja sećanje na oslobođenje starih Hebreja iz misirskog ropstva. Jevreji širom sveta taj veliki osmodnevni praznik slave kao sećanje na izbavljenje iz faraonskog ropstva.

(Telegraf.rs)