Vučiću na pobedi čestitali premijer Velike Britanije Boris Džonson i predsednik Izraela

Vučiću četvrti dan stižu čestitike povodom pobede na predsedničkim izborima 3. aprila

Foto: Marko Jovanović

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je čestitku premijera Velike Britanije Borisa Džonsona povodom pobede na predsedničkim izborima održanim 3. aprila ove godine.

Vučić je primio i čestitku predsednika Države Izrael Isaka Hercoga, u kojoj se kaže:

„U ime naroda i Države Izrael, zadovoljstvo mi je da Vam uputim najsrdačnije čestitke na ponovnom izboru za predsednika.

Ove godine obeležavamo 30 godina diplomatskih odnosa Republike Srbije i Države Izrael.

- Želeo bih da iskoristim ovu priliku da Vam izrazim kolektivnu zahvalnost Izraela za nepokolebljivo prijateljstvo i Vašu posvećenost negovanju uspomena na stradale tokom Holokausta. Zahvalan sam na Vašim naporima da podstaknete donošenje zakona kojim se jevrejskoj zajednici vraća imovina oduzeta tokom rata, kao i za podršku osnivanju Muzeja Holokausta u Beogradu. Rado se sećamo i duboko cenimo Vašu posetu Izraelu 2020. godine i učešće na svečanosti održanoj u čast 75. godišnjice od oslobađanja Aušvica - naveo je predsednik Izraela.

On je naveo da dtvaranje Privredne komore Srbije u Jerusalimu 2021. godine predstavlja važan korak ka jačanju naših bilateralnih odnosa.

- Primite moje iskrene želje za uspeh tokom Vašeg predstojećeg mandata. Želim da Vam uputim najsrdačniji poziv da posetite Jerusalim naredne godine kako bismo razgovarali o daljem produbljivanju partnerstva između naša dva naroda“, navodi se u čestitki predsednika Hercoga.

Vučiću su čestitali i kralj Saudijske Arabije Salman bin Abdulaziz Al Saud i princ Mohamed bin Salman bin Abdulaziz al Saud. Oni su Vučiću uputili "iskrene čestitke i najbolje želje za uspeh predsedniku, a prijateljskom narodu Srbije, progres i prosperitet".

Prema poslednjim podacima Republičke izborne komisije, na osnovu 99,58 odsto obrađenih glasova, Vučić je osvojio 2.216.526 glasova, odnosno 58, 54 odsto. U odnosu na drugoplasiranog Zdravka Ponoša, Vučić je osvojio 1,5 miliona glasova više.

Vučiću četvrti dan stižu čestitike povodom pobede na predsedničkim izborima 3. aprila.

(Telegraf.rs)