Miloš Jovanović: Neozbiljno razgovarati o koalicijama pre konačnih rezultata

Jovanović je naglasio i da su u toku izbornog dana i noći svi u suštini već znali da nije bilo većih nepravilnosti

Foto: Tanjug/RADE PRELIC

Predsednik Demokratske stranke Srbije Miloš Jovanović kaže da nije učestvovao u razgovorima o postizbornoj koaliciji za formiranje vlasti u Beogradu, i da bi to bilo neozbiljno pre konačnih rezultata izbora za gradsku skupštinu, ali da oni idu ka opozicionom statusu.

On je za Tanjug rekao da su predstavnici koalicije NADA, koju predvodi, bili na sastanku opozicije povodom gradskih izbora, gde se, kako je naveo, razgovaralo o tehničkim stvarima, o prigovorima i rokovima za njih, i na koliko biračkih mesta valja ponoviti izbore i da li je bilo nekih nepravilnosti.

On je naglasio i da su u toku izbornog dana i noći svi u suštini već znali da nije bilo većih nepravilnosti koji bi mogli da ugroze legitimitet izbora.

"Rešeno je da se na pet biračkih mesta ponove gradski izbori, to je nekih 7.000 glasova, i nema tu neke velike rasprave, važnija je konstatacija da se Beograd podelio", izjavio je Jovanović.

On je rekao i da onaj ko bude mogao, kako je formulisao, da "namakne većinu",a po njegovom mišljenju tome je bliža dosadašnja vladajuća koalicija, neće imati lak posao da vodi grad sa takvom minimalnom većinom.

Lider DSS-a je podržao stav predsednika Stranke slobode i pravde (ŠP) Dragana Ðilasa, koji je izjavio da je spreman da razgovara predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, kao nešto "prilično odgovorno i normalno" i naglasio da u tome treba da učestvuju svi relevantni politički činioci u novoj gradskoj skupštini kako bi se spustile tenzije.

Video: Protesti ispred zgrade RIK-a zbog neregularnosti na pojedinim biračkim mestima

(Telegraf.rs)