Vučić u Subotici: U naredna tri meseca ćemo vas iznenaditi najboljom vesti u istoriji

Mađarska bila na 12. mestu kao trgovinski partner, a sada je na petom mestu, toliko su ekonomski odnosi napredovali

U Subotici je počeo skup Srpske napredne stranke na kojem će se obratiti predsednički kandidat Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić.

- Moram da se izvinim što na mađarskom znam da kažem samo "dobar dan" i "pazi na voz -  našalio se Vučić na početku skupa a potom zahvalio Mađarima "zato što zajednički stvaramo budućnost pristojne i moderne Srbije".

On je najavio da će 41 milion evra biti uloženo u rekonstrukciju i izgradnju opšte bolnice u Subotici, da bude, kako je rekao, mesto za ponos, te dodao da je ostalo još pet miliona evra da se uloži u subotičko Narodno pozorište.

- To je jedna od najlepših zgrada u Srbiji. Sa Viktorom (Orbanom) smo obnavljali Sinagogu, krenuli smo da radimo prugu Subotica - Segedin i to ćemo u najkraćem roku završiti - rekao je Vučić.

Rekao je i da će se graditi gradski stadion vrednosti 30 miliona  evra. -  Ovo vam govorim ne zato što sam došao da molim za glasove. Ne govorim vam ovo zbog izbora, jer nas posle čekaju mnogo važnije stvari, da nastavimo da gradimo našu Srbiju - rekao je Vučić.

Vučić je kazao da je Mađarska bila na 12. mestu kao trgovinski partner, a da je sada na petom, navodeći da se po tome vidi koliko su ekonomski odnosi napredovali.

- Znam ja koliko smo vremena morali da uložimo i mi Srbi i Mađari da bismo jedni druge počeli da poštujemo i da se, usuđejem se da kažemo, volimo posle svega što smo u istoriji prošli. Kada u Evropi svi ćute i kad god je muka, postoji jedna zemlja koja stane uz Srbiju, uspravi se i sve kaže u najboljem interesu Srbije. To je Mađarska, i to nikad ne smemo da zaboravimo - rekao je Vučić.

On je najavio i dolazak novog investitora u naredna tri meseca.

- Vama u Subotici prvima da kažem. U naredna tri meseca ćemo vas iznenaditi najboljom vesti u istoriji, a tiče se dolaska investitora, čija imena ne smem još da kažem. Reč je o automobilskoj industriji - rekao je Vučić.

Ponovio je da je cilj da prosečna plata bude 1.000 evra, a prosečna penzija preko 500 evra.

Vučić je zahvalio Subotičanima jer su se okupili u velikom broju i rekao da će biti tužan ako rezultat na predsedničkim izborima bude ispod 60 odsto. Svoje obraćanje je završio: "Živelo srpsko-mađarsko prijateljstvo"

Na početku skupa okupljenima se obratio član Predsedništva SNS Igor Mirović.

- Okupili smo se u Subotici jer nas povezuje isti plan i isti san koji živimo nekoliko godinama unazad o uspešnoj Srbij i jakoj ekonomiji, zemlji koja jača kao nikada do sada. Okupili smo se i zbog ideje koja nas vodi i koju predstavlja predsednik Aleksandar Vučić - rekao je Mirović.

Mirović je govorio i o predsedniku Vučiću.

- Aleksandar Vučić potiče iz ugledne porodice. Bio je jedan od najboljih studenata, beskrajno radan i hrabar, i tada kao i sada, kada stoji rame uz rame sa najvećim liderima sveta. Ponosan je jer predvodi Srbiju. Dela govore i dela raspaljuju i veru i nadu. Predsednik je sposoban da nas vodi još dalje u budućnost. Kad se kaže Vučić, misli se na srećnu Srbiju. Zato i kažemo da zajedno možemo sve, i moramo sve - rekao je Mirović.

Predsednik Saveza vojvođanskih Mađara Ištvan Pastor je rekao da je ponosan na državu "koju smo napravili", a potom je svoje obraćanje nastavio i na mađarskom jeziku.

On je pozvao građane da glasaju za Vučića 3. aprila, jer je, kako je rekao, neophodna stabilnost i neophodan je mir.

- Srbija je postala ugledna država, na koju se obraća pažnja i koja je zaslužna za stabilnost na Zapadnom Balkanu - rekao je Pastor i dodao da je SVM u Vučiću prepoznala hrabrost i poštenje. - Čast nam je što možemo da bude saborci, a predstoji nam teška bitka u ovim teškim vremenima - rekao je Pastor.

Video: Vožnja brzim vozom do Novog Sada

(Telegraf.rs)