Vučić o letovima Beograd - Moskva: Strane službe stoje iza dojava o bombi, na nos nam je izašao taj avion

Na nos mi je izašao taj avion. Svakoga dana. A šta ako svakoga dana budemo morali da vraćamo taj jedan jedini avion od Subotice. To rade strane službe. I to uvek rade sa teritorije Poljske i Ukrajine - izjavio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je tokom gostovanja u emisiji "Prva tema" govorio i o pretnjama bombom na letovima Beograd-Moskva.

- Na nos mi je izašao taj avion. Svakoga dana. A šta ako svakoga dana budemo morali da vraćamo taj jedan jedini avion od Subotice. To rade strane službe. I to uvek rade sa teritorije Poljske i Ukrajine - kazao je Vučić.

Podsećamo, za manje od nedelju dana, na letu "Er Srbije" za Moskvu bilo je šest lažnih dojava o bombi.  već danima stižu lažne dojave o eksplozivnim napravama na letu Er Srbije od Beograda do Moskve. Čim stigne dojava da se u avionu nalazi bomba ili da preti opasnost od otmice, odmah se aktivira plan za vanredne situacije. Postoji tačno definisana procedura, kontakt telefoni, na koje su oni koji prime dojavu obavezni da proslede takvu informaciju.

Iz Beograda za Moskvu trenutno lete dve kompanije – "Er Srbija" i "Turkiš erlajns".

(Telegraf.rs)