Vučić: Patrušev je trebalo da dođe u Beograd, ali neće - poseta je otkazana

U laži jesu kratke noge, ali su muke dok se taj demanti objavi. Lakše je da se objavi da je Srbija kriva za nešto - istakao je Vučić povodom objave sarajevskog novinara o dolasku najvišeg bezbednosnog izaslanika Rusije Nikolaja Petruševa u Beograd

Printskrin: Tanjug

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je, komentarišući navode novinara Mirnesa Kovača koji je izneo neistine o navodnom dolasku ruskog sekretara za bezbednost Nikolaja Petruševa  u Beograd, da je Srbija navikla na takve laži koje se plasiraju od strane tajkunskih medija.

Predsednik je prokomentarisao izjavu sarajevskog novinara i političkog analitičara Mirnes Kovača koji je objavio na svom Tviter profilu informaciju da ruski predsednik Vladimir Putin šalje svog najvišeg bezbednosnog izaslanika  u Beograd, na šta je Vučić istakao da takve optužbe ne traju od juče, iako ih je Beograd to oštro demantovao. 

- Ne traje to od juče. Moram da objasnim zašto je to tako, suština je u tome da su navikli na jednu Srbiju, na jednu gubitničku Srbiju, lošiju od njih. To su stvari koje su se promenile. Najbolje im je da se tako ponašaju prema Srbiji. Ako ste zaboravili, pre samo par meseci sam optužen da sam ubijao ratne zarobljenike tokom rata - istakao je Vučić.  

Vučić je istakao da se nasmejao kada je video da je taj novinar rekao "pa dobro, rekao sam da nije proverena vest'.

- Gospodin Patrušev je trebalo da dođe, ali nije. I neće dolaziti u Beograd. Mi ne koristimo trenutnu situaciju da bilo koga napadamo, optužujemo, i podsećamo šta su nama radili. Srbija je jedina iskreno zainteresovana za mir, i da se držimo prava, da ne vređamo druge narode - rekao je Vučić.

- U laži jesu kratke noge, ali su muke dok se taj demanti objavi. Lakše je da se objavi da je Srbija kriva za nešto, ali iako je teško demantovati istina uvek pobedi - istakao je predsednik Srbije.

Predsednik je rekao i da je, pre ove objave, bila "vest" da Srbija ne priznaje teritorijalni integritet Ukrajine.

- Ti mediji su pod vlasništvom istih tajkuna. Zašto su to uradili? Da bi ocrnili Srbiju pre svima. I te laži neće prestati, zato što oni ne mogu da objave da Srbija ima najbolji klinički centar. Mi smo samo krivi za sve i prljavi. Kako ćete da svojim gledaocima objasnite da je neki nesposobni Vučić uradio nešto što niko u regionu nije. Što se laži tiče, koliko god da je teško demantovati, uvek na kraju istina pobedi - kaže Vučić.

- Moskva pokušava da održi uticaj uglavnom preko svog saveznika Srbije - naveo je Kovač u svojoj objavi na šta se oglasila se savetnica predsednika Aleksandra Vučića Suzana Vasiljević koja je oštro demantovala te navode.

- Obaveštajni rat protiv Srbije je u toku! Patrušev NE dolazi u Beograd! Trebalo bi da se duboko stidite ovih laži. U normalnoj situaciji bih ignorisala vašu zluradost, ali ono što radite je prilično opasno - širenje laži pod datim okolnostima trebalo bi da vas postidi. P.S. Predsednički avion je već danima parkiran na aerodromu Nikola Tesla BEG", navela je ona.

Nakon što je Vasiljević demantovala informaciju, ponovo se oglasio Kovač, priznao je da je reč o neproverenoj informaciji.

- Da. Objavio sam. Nepotvrđena je informacija. Naznačio sam. Reagovala je savetnica i preneli su svi nezavisni mediji u Srbiji. No, ne radi se ni o kakvom ratu, već o interesovanju da rata i njegovog širenja ne bude -  naveo je Kovač.

Video: Vučić o mogućnosti da ruski klubovi budu domaćini u Srbiji: Ponudili bismo bezbednost svima

(Telegraf.rs)