"Važni razgovori kako dalje da napredujemo": Vučić se u Elbanasu sastao sa Ramom i Zaevim

U toku je zajednička večera trojice lidera, čiji je domaćin Edi Rama

Foto: Tanjug/AP

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić doputovao je večeras u Albaniju, gde se u Elbasanu sastao sa premijerima Albanije i Severne Makedonije, Edijem Ramom i Zoranom Zaevom.

U toku je zajednička večera trojice lidera, čiji je domaćin Edi Rama.

Predsednik Vučić je na Instagramu po dolasku u Albaniju poručio da trojica lidera "Otvoreni Balkan" smatraju izuzetnom inicijativom, koja je napravljena "zbog ljudi koji žive u svakom od naših gradova, u svakom od naših sela".

- Važni razgovori kako dalje da napredujemo, da se uvezujemo, da brže i jače sarađujemo - napisao je Vučić na Instagram profilu ''buducnostsrbijeav''.

Podsetimo, na večeri koja je zakazana za danas u 19 časova, osim trojice lidera, prisustvuju i ministarka finansija i privrede Deljina Ibrahimaj, ministarka poljoprivrede Frida Krifca, potpredsednik Vlade i ministar poljoprivrede Srbije Branislav Nedimović, potpredsednik vlade i ministar finansija Severne Makedonije Dimitar Kovačevski, ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Trajan Dimkovski, predsednici privrednih komora Srbije i Albanije, Marko Čadež i Ines Mučostepa, kao i predsednik Trgovinsko-industrijske komore Severne Makedonije Antoni Pešev.

(Telegraf.rs)