Vučić: Odnos sa Prištinom ćemo rešavati dijalogom u Briselu. "Otvoreni Balkan" pruža šansu privredi

Mi smo otvorili svoja vrata i Prištini i Sarajevu i Podgorici. Čini mi se da smo nas trojica ušli u suštinu problema. Imamo dovoljno posla i briga, da bismo se nekome pravdali. Niti EU niti bilo kome u regionu. Svi su dobili nešto čisto, takva je ova inicijativa - rekao je predsednik Vučić

Foto: Instagram/buducnostsrbijeav

Naš odnos sa Prištinom ćemo rešavati u Briselu. Inicijativa "Otvoreni Balkan" je nešto što pruža slobodu ljudima i šansu privredi, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, posle sastana sa premijerima Albanije Edijem Ramom i zamenikom premijera Severne Makedonije Nikolom Dimitrovim u Beogradu.

- Mi smo otvorili svoja vrata i Prištini i Sarajevu i Podgorici. Čini mi se da smo nas trojica ušli u suštinu problema. Imamo dovoljno posla i briga, da bismo se nekome pravdali. Niti EU niti bilo kome u regionu. Svi su dobili nešto čisto, takva je ova inicijativa - dodao je predsednik Vučić.

Inicijativa "Otvoreni Balkan" je ekonomska zona koju su uspostavile tri regionalne zemlje - Albanija, Severna Makedonija i Srbija, a za cilj ima povećanje trgovine i saradnju, kao i poboljšanje međusobnih bilateralnih odnosa.

Video: Vučić dočekao Ramu i Dimitrova, sledi susret s privrednicima

(Telegraf.rs)