Zdravko Krivokapić stigao u Beograd: Prvu zvaničnu posetu Srbiji počeo odavanjem pošte Zoranu Đinđiću

U dokumentu o poseti koji je pre nekoliko dana usvojila crnogorska vlada, prema pisanju medija iz te zemlje, navodi se da će zvanična poseta Krivokapića biti u funkciji jačanja bilateralnih odnosa, kao i unapređenja političkog dijaloga i ukupne saradnje

Foto: Tanjug/Vlada Srbije

Predsednik Vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić stigao je u Beograd u prvu zvaničnu poseti Srbiji, a na aerodoromu ga je dočekao potpredsednik Vlade i ministar privrede Branislav Nedimović.

On je po dolasku, u prisustvu premijerke Srbije Ane Brnabić, položio venac na spomen ploču ubijenom premijeru Srbije Zoranu Đinđiću u dvorištu zgrade Vlade u Nemanjinoj 11.

Foto: Tanjug/Vlada Srbije

- Želimo da ono što imamo, u svakom smislu bude bolje, da naša istorijska i porodična povezanost i isprepletenost dodju do izražaja za unapređenje te saradnje - rekao je Krivokapić.

Krivokapić će se sutra, 3. novembra, sastati sa premijerkom Srbije Anom Brnabić.

Svečani doček crnogorskog premijera biće upriličen ispred Palate Srbija, u sredu u 10 sati, a nakon toga uslediće tet-a-tet sastanak Brnabić i Krivokapića.

Nakon toga, biće održan plenarni sastanak delegacija dve vlade, najavljeno je iz Vlade Srbije.

Zatim će uslediti izjave za novinare dvoje premijera, Ane Brnabić i Zdravka Krivokapića.

U dokumentu o poseti koji je pre nekoliko dana usvojila crnogorska vlada, prema pisanju medija iz te zemlje, navodi se da će zvanična poseta Krivokapića biti u funkciji jačanja bilateralnih odnosa, kao i unapređenja političkog dijaloga i ukupne saradnje.

(Telegraf.rs)