Haradinaj podržao Veseljija, objavio sliku: Bili smo zajedno u teškim vremenima, zajedno smo i danas

Specijalni sud u Hagu potvrdio je optužnicu protiv Veseljija, a on se trenutno nalazi u sedištu Euleksa u Prištini

Foto: Profimedia, Tanjug/AP/Michael Corder

Lider Alijanse za budućnost Kosova Ramuš Haradinaj reagovao je danas nakon potvrđene optužnice protiv lidera Demokratske partije Kosova Kadrija Veseljija, poručivši da je uz njega i nakon podizanja optužnice.

Haradinaj je u objavi na Fejsbuk nalogu pružio podršku Veseljiju.

- Bili smo zajedno u teškim vremenima, zajedno smo i danas - naglasio je Haradinaj, uz objavljenu fotografiju sa Veseljijem, prenosi Kosovo onlajn.

Specijalni sud u Hagu potvrdio je optužnicu protiv Veseljija, a on se trenutno nalazi u sedištu Euleksa u Prištini, odakle bi danas trebalo da bude prebačen u Hag.

Specijalizovano tužilaštvo podiglo je 24. aprila optužnicu u deset tačaka protiv Tačija, Veselija i drugih osoba, čija imena nisu objavljena, za niz zločina protiv čovečnosti i ratnih zločina, uključujući ubistva, prisilni nestanak osoba, progon i mučenje.

- Hašim Tači, Kadri Veselji i drugi osumnjičeni krivično su odgovorni za približno 100 ubistava. Zločini uključuju stotine identifikovanih žrtava kosovskih Albanaca, Srba i Roma i političkih protivnika -navodi se u optužnici.

Optužnica i protiv Seljimija

Šef poslaničke grupe Pokreta Samoopredeljenje Redžep Seljimi saopštio je sinoć da je protiv njega potvrđena optužnica od strane Specijalnog suda.

Seljimi je u objavi na Fejsbuk nalogu istakao da će danas otputovati u Hag.

- Dragi prijatelji, drugovi, večeras su me iz Specijalizovanih veća obavestili da postoji potvrđena optužnica protiv mene. Sutra ću otputovati u Hag. Idem podignute glave i kad god se vratim vratiću se podignute glave, jer sam bio, jesam i biću vojnik OVK za koju sam spreman da dam sve - poručio je  Seljimi.

Kako je naveo, ideal te slavne vojske je nad njim, nad svima i nad svime.

- Drago mi je što smo se upoznali u pobedi Oslobodilačke vojske Kosova. Znao sam i uvek ću znati kako da zaštitim slobodu naroda, države Kosovo i slavne OVK - poručio je Seljimi.

(Telegraf.rs)