Predsedniku Srbije na sto stavljen papir s priznanjem tzv. Kosova, Albanci znali za to?

Ta informacija, međutim, nije potvrđena Telegrafu iz diplomatskih krugova u Vašingtonu

Foto: Tanjug/Rade Prelić

Na početku sastanka sa predstavnicima Prištine u Beloj kući, predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću uručen je papir po kojem Srbija danas treba da prizna nezavisno Kosovo.

- Sve je pripremljeno unapred, Albanci su sve znali - kaže izvor "Blica".

Ta informacija, međutim, nije potvrđena Telegrafu iz diplomatskih krugova.

Podsetimo, da Srbiju 3. i 4. septembra čekaju teški pregovori, rekao je predsednik Srbije uoči odlaska u SAD i istakao da očekuje iznanađenje na predstojećim pregovorima Beograda i Prištine.

On je implicirao da bi to podrazumevalo međusobno priznanje, a da bi u tom slučaju odbio sastanak sa predsednikom SAD Donaldom Trampom.

Mislim da znam šta može da bude sadržaj tog iznenađenja... i da ću u tom slučaju odbiti sastanak sa Trampom i premijerom privremenih prištinskih institucija Avdulahom Hotijem - rekao je i doda da da predstojeći pregovori "neće biti laki i jednostavni", a da taj proces Srbiji otežavaju prethodne vlasti, koje su "pre 10-12 godina pregovore izmestile iz Ujedinjenih nacija u Evropsku uniju".

Rekao je da je Srbija dobila zvaničnu agendu za predstojeće pregovore Beograda i Prištine, na kome je bila "samo jedna tačka koja je bila neprihvatljiva", tačka koju nije precizno odredio, ali je naglasio da Srbiju 3. i 4. septembra ipak čekaju teški pregovori.

Video: Vučić: Ekonomski dogovor - da, predaja - ne

(Telegraf.rs)