Važan telefonski poziv: Vučić i Merkel razgovarali o regionalnoj političkoj poziciji Srbije

Odličan telefonski razgovor sa nemačkom kancelarkom. Zahvalan sam na podršci ekonomskom i političkom razvoju Srbije - navodi se u objavi na Instagram nalogu "buducnostsrbijeav"

Foto: Tanjug/Predsedništvo Republike Srbije, AP

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i nemačka kancelarka Angela Merkel, razgovarali su danas telefonom, posle čega je predsednik Vučić izrazio zahvalnost na podršci ekonomskom i političkom razvoju Srbije.

- Odličan telefonski razgovor sa nemačkom kancelarkom. Zahvalan sam na podršci ekonomskom i političkom razvoju Srbije i njenom razumevanju nase teške regionalne političke pozicije - naveo je u objavi na Instagram nalogu "buducnostsrbijeav" .

Podsetimo, predsednik Srbije rekao je sinoć, po dolasku na Bled, da će u fokusu tokom sastanka biti KiM, odnosno sastanci u Vašingtonu i Briselu.

- Napravio sam i mini plan šta da izložim najmoćnijoj ženi sveta i da se za to izborim - rekao je novinarima.

Vučić je kazao i da će sa najmoćnijom ženom razgovarati o različitim pitanjima, i o vakcinama protiv virusa korona, bilateralnoj saradnji izmedju Srbije i Nemačke, kao i da se zahvali na nedavno potpisanom aktu o dodatnoj saradnji Predstavništva Srbije i Ministarstva industrije i energetike Nemačke.

(Telegraf.rs)

imati telefonski razgovor sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel.