Ružić: SPS podržava smenu Pavličića

Stvoreni su uslovi da uz podršku SPS-a dođe do prekomponovanja vlasti u Novom Sadu, kaže Branko Ružić

Vanredne sednice Skupštine Novog Sada na kojoj treba da bude raspravljano o smeni gradonačelnika Igora Pavličića kasni sa početkom. Sednicu Skupštine Novog Sada je za 15 sati zakazala predsednica gradskog parlamenta Aleksandra Jerkov.

 Sednica je zakazana nakon što su odbornici naprednjaka i nekoliko opozicionih stranaka juče podneli inicijativu za smenu gradonačelnika Igora Pavličića i aktuelne gradske vlasti koju predvode demokrate u koaliciji sa socijalistima.

Socijalistička partija Srbije podržaće smenu gradonačelnika Novog Sada Igora Pavličića i prekomponovanje vlasti u tom gradu, izjavio je predsednik Izvršnog odbora te stranke Branko Ružić.

- Stvoreni su uslovi da uz podršku SPS-a dođe do prekomponovanja vlasti u Novom Sadu -  rekao je Ružić novinarima u Skupštini Srbije.

Govoreći o vlasti u Beogradu, on je dodao da SPS nije u poziciji da daje bilo kakve garancije za vlast u prestonici i da postoji jasan stav onih koji su dominantno utemeljeni u biračkom telu koji su rekli da će poštovati tu utemeljenost.

Ružić je dodao da SPS zahteve koalicionih partnera ne shvata kao ultimatume i da stranke vladajuće većine rade kao tim.

Prema njegovim rečima, SPS, nakon sednice Predsedništva stranke, želi da ustanovi princip koji će biti u funkciji građana da tamo, gde je matematički moguće, vlast bude upodobljena sa republičkom, a kako bi projekti u tim sredinama bili lakše realizovani.

- Ovde nema govora o smenama, radi se o prekomponovanju vlasti. I pre četiri godine bilo je sličnih zahteva. Ovo je u funkciji što boljeg funkcionisanja sistema - rekao je Ružić i dodao da taj princip mora da bude primenjen na jednak način za sve u svim sredinama gde je to moguće.

Predstavnici SPS-a juče posle podne imali su sastanak sa novosadskim naprednjacima povodom sklapanja nove koalicije, ali do sada nisu saopštili odluku o promeni koalicionih partnera u Novom Sadu.

(I. M. / Tanjug)