Di Majo, Fabrici, mitropolit Ilarion čestitali Srbiji Uskrs: Udružimo snage i prevaziđimo teške dane

Svetski zvaničnici čestitali su praznik

Foto: Tanjug/Jaroslav Pap, FoNet/Ognjen Stevanović, Printskrin: Youtube/Телевизија Храм

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić primio je čestitku koju mu je povodom uskršnjih praznika uputio ministar spoljnih poslova i međunarodne saradnje Italije Luiđi Di Majo. Dačiću je Uskrs čestitao i mitropolit Ilarion, a šef delegacije EU u Srbiji uz čestitke praznika uputio je poruku građanima Srbije i ukazao da je u vreme korona virusa obavezujući da se ostane kod kuće.

- Najbolje želje povodom Vaskrsa upućujem Vama i Vašim bližnjima. Neka ovaj trenutak donese snagu i nadu u teškim vremenima za naše zemlje - navodi se u čestitki šefa italijanske diplomatije - prenosi MSP u saopštenju.

Dačiću Uskrs čestitao i mitropolit Ilarion

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić primio je čestitku povodom uskršnjih praznika od mitropolita volokolamskog Ilariona, predsednika Odeljenja za spoljne crkvene veze Moskovske patrijaršije.

- Hristos "ustade iz mrtvih slavom Očevom" (Rim 6,4.) i mi slavimo milost i svemoguću Božju ljubav prema čovečanstvu. Tokom ovih Vaskršnjih praznika svako od nas je pozvan da na poseban način brine za našu braću i sestre kojima je potrebna naša podrška, pomoć i saosećanje. Ova dela potvrđuju dobrotu, veru i ljubav u srcima ljudi - navodi se u čestitki Ilariona, saopstilo je Ministarstvo spoljnih poslova.

U čestitki se takođe navodi: "Deleći sa Vama radost zbog Vaskrsenja Hristovog, želim Vam dobro zdravlje, Božju pomoć i blagosloven uspeh u Vašem radu i službi".

Sem Fabrici - Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

Fabrici čestitao Uskrs uz poruku da je potrebna solidarnost

Šef delegacije EU u Srbiji Sem Fabrici čestitao je danas Uskrs građanima Srbije i poručio da je, u vreme kada se Evropa i ceo svet suočavaju sa pandemijom korona virusa, solidarnost potrebnija više nego ikada ranije.

Fabrici je u video poruci na Tviteru, u svoje ime i u ime EU, poželeo građanima Srbije mir i sreću za Uskrs.

On je dodao da korona virus obavezuje sve ljude da se ostanu kod kuće.

- To treba da prihvatimo, ali dok su vrata naših domova zatvorena, naša srca moraju ostati otvorena - poručio je Fabrici.

Ukazao je da Evropa i ceo svet prolaze kroz veoma teška vremena, a u odgovoru na to, kako je naveo, treba nam solidrarnost više nego ikad ranije.

- Solidarnost mora biti naša snaga vodilja kako među bližnjima tako ka onima kojima je sada najpotrebnija. Zajedničko delovanje treba da bude osnov svih naših planova jer niko ne može sam da prebrodi ovaj izazov. To je upravo ono što verujem da Evropa jeste i drago mi je da vidim da je Srbija deo iste zajednicke inspiracije - rekao je Fabrici.

On je dodao da Uskrs govori o ponovnom rođenju i nadi.

- Pazimo jedni druge i udružimo svoje snage da prevaziđemo ove teške dane. Srećan Uskrs - poručio je Fabrici.

(Telegraf.rs/Tanjug)