Ambasadorka Kine u Beogradu poručila: Ponosna sam što predstavljam svoju zemlju među prijateljima

Za nepuna 24 sata, na ovu objavu ambasadora je sakupila je gotovo 5.000 lajkova

Foto: Tanjug/Predsedništvo Srbije

Ambasadorka Kine u Beogradu, Čen Bo na svom zvaničnom Tviter nalogu prvu objavu je posvetila upravo Srbiji. Ona je u jeku borbe protiv korona virusa, čije je početno žarište bila Kina, a potpom se preselilo u Evropu, da je ponosna što svoju zemlju predstavlja među prijateljima.

Za nepuna 24 sata, na ovu objavu sakupila je gotovo 5.000 lajkova i 1.379 pratilaca.

- Ponosna sam što predstavljam svoju zemlju među prijateljima - napisala je ambasadorka u objavi.

Dok se Srbija i njen narod suočavaju sa velikim izazovima prevencije i kontrole epidemije Kina neće sedeti skrštenih ruku i poslaće medicinski materijal kao što su respiratori, testovi za detekciju, maske, medicinska zaštitna odeća, kaže ambasadorka te zemlje u Beogradu Čen Bo.

U intervjuu za današnju "Politiku", Čen Bo je rekla da će Kina Srbiji poslati medicinski materijal i opremu, od respiratora, ali i testova za detekciju virusa, zatim maske i zaštitnu medicinsku odeću.

- Sada je u toku prikupljanje materijala u Kini i naši medicinski stručnjaci su spremni da krenu za Srbiju. Očekujemo da će naša skromna pomoć i podrška biti od koristi za vašu borbu protiv virusa - navela je ona.

Kazala je i da je situacija u Kini sada pod kontrolom, ali borba protiv korona virusa još nije gotova. Kako je navela, u tamošnjim bolnicama nalazi se više od 8.000 osoba na lečenju.

Navela je i da je virus neprijatelj čitavog čovečanstva i zato je, da bi se on pobedio, potrebna solidarnost i odgovornost svih širom sveta.

- Čelični prijatelji, delimo i dobro i zlo. Čvrsto sam uverena da će uz napore svih nas sigurno doći naša zajednička pobeda - navela je ona.

(Telegraf.rs)litik