Otkazana sutrašnja "Šetnja za Zorana" zbog korona virusa

Komplikacije usled širenja korona-virusa u Srbiji zaslužuju ozbiljno i odgovorno ponašanje - navodi se u saopštenju

Foto: Milena Đorđević

Obeležavanje godišnjice ubistva dr Zorana Đinđića biće odloženo do daljeg, saopštili su danas iz Organizacionog odbora Demokratske stranke (DS)

- Organizacioni odbor Demokratske stranke za obeležavanje 12. marta doneo je odluku da predviđene aktivnosti obeležavanja 17. godišnjice od ubistva dr Zorana Đinđića odloži do daljeg. Otkazuju se sve aktivnosti sem odavanja pošte Zoranu Đinđiću u Aleji velikana,12. marta u 11 sati, kada će članovi i članice stranke položiti cveće na njegov grob, kao i polaganje cveća ispred zgrade Vlade Republike Srbije u 12:30 sat - navedeno je u saopštenju.

Do odlaganja je došlo zbog korona virusa i mera zaštite koje su preduzete, a odnose se između ostalog i na predlog zabrane javnih okupljanja koje su iznete danas na sastanku predsednika Srbije sa predstavnicima svih zdravstvenih i drugih institucija koje učestvuju u borbi protiv korona virusa.

I LDP odložila šetnju iz istog razloga

Liberalno-demokratska partija saopštila je danas da 12. marta neće biti održana tradicionalna šetnja u čast Zorana Ðinđića, zbog opasnosti od širenja korona virusa.

- Komplikacije usled širenja korona-virusa u Srbiji zaslužuju ozbiljno i odgovorno ponašanje, a okupljanje većeg broja ljudi na jednom mestu nije nešto što se preporučuje u ovim danima i nedeljama - saopšteno je iz ove stranke uz žaljenje zbog ove situacije.

LDP apeluje o na građane da prate savete nadležnih, stručnih službi i deluju u skladu sa njima i izražava nadu da će sutrašnji dan svako obeležiti dostojanstveno, kako i dolikuje sećanju na prvog demokratski izabranog premijera Srbije.

Video: Šta kažu putnici koji ulaze u Srbiju preko Horgoša, kakava je kontrola?

(Telegraf.rs/Tanjug)