Skupština Srbije nastavila rad: Poslanici raspravljaju o patentima

Na svih pet predloženih zakona podneto je ukupno 146 amandmana, od čega najviše na Predlog o izmenama i dopunama zakona o autorskim i srodnim pravima, 82

Poslanici Skupštine Srbije nastavili su danas rad raspravom o amandmanima na izmene Zakona o patentima, nakon čega će raspravljati po pojedinostima na predložene izmene Zakona o autorskim i srodnim pravima i Zakona o zaštiti topografija poluprovodničkih proizvoda.

Na dnevnom redu 16. vanrednog zasedanja su i Predlog zakona o dualnom modelu studija, kao i Predlog zakona o regulisanim profesijama i priznavanju profesionalnih kvalifikacija, na koje je rasprava o amandmanima završena na jučerašnjem zasedanju.

Na svih pet predloženih zakona podneto je ukupno 146 amandmana, od čega najviše na Predlog o izmenama i dopunama zakona o autorskim i srodnim pravima, 82.

Poslanici su u ponedeljak završili objedinjenu načelnu raspravu na predloge zakona o dualnom modelu studija i zakona o regulisanim profesijama i priznavanju profesionalnih kvalifikacija, dok su u utorak završili objedinjenu načelnu raspravu po ostalim tačkama dnevnog reda.

Ispred Vlade Srbije, o predloženim zakonima raspravlja ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Ðorđević.

(Telegraf.rs/Tanjug)