Prištinski mediji: Formiranje široke koalicije predstavnika Srba na Kosovu? Usledio demantiji

Prema informacijama tog portala iz izvora bliskog novoj političkoj listi srpske zajednice na Kosovu, misija koalicije će biti da srpskoj zajednici na Kosovu ponudi izbor i alternativu

Formiranje široke koalicije stranaka, organizacija i pojedinaca iz srpske zajednice sa Kosova biće ozvaničeno danas u 12 časova u Gračanici, prenosi portal Kosovo Onlajn.

Prema informacijama tog portala iz izvora bliskog novoj političkoj listi srpske zajednice na Kosovu, koaliciju će, izmedju ostalih, činiti i predvoditi je Rada Trajković, Aleksandar Jablanović, Nenad Rašić, Nenad Radosavljević, Dragiša Mirić, Ksenija Božović, Marko Jakšić.

- Misija koalicije će biti da srpskoj zajednici na Kosovu ponudi izbor i alternativu, i ohrabri ih da na predstojeće izbore na Kosovu izadju i glasaju po savesti, a ne pod prinudom - naveo je izvor tog portala.

Kako je izvor portala Kosovo Onlajn naveo, ta koalicija ima za cilj da "stane na put samovolji zvaničnog Beograda na Kosovu, koji pritiscima i ucenama primorava Srbe da glasaju za Srpsku listu, filijalu Beograda na Kosovu".

Predsednica Evropskog pokreta Srba sa Kosova Rada Trajković potvrdila je danas da su u toku razgovori o formiranju koalicije stranaka, organizacija i pojedinaca iz srpske zajednice na Kosovu, ali je demantovala da će formiranje biti ozvaničeno danas.

- U toku je priprema i razgovori sa predstavnicima Srba sa Kosova, diplomatskim predstavnicima i stanovnicima - kazala je Trajković za agenciju Beta.

(Telegraf.rs/Beta)