Skandalozne pretnje i uvrede upućene porodici predsednika Vučića (FOTO)

Ova poruka naišla je na osudu korisnika društvenih mreža, pa je jedan od Tviteraša poručio da "ovo prelazi  svaki ukus normalne komunikacije, čak deluje i zvuči veoma odvratno, bez obzira na političku neistomišljenost

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Porodici predsednika Srbije, Aleksandra Vučića, putem Tvitera upućene su jezive poruke i pretnje upućene njegovoj deci, Milici i Danilu.

Posle Vučićeve objave o poseti Smederevu i Železari, gde je predsednik napisao kako je to važan dan za Srbiju, Smederevo i radnike koji rade i žive u tom gradu, korisnik koji je na Tviteru upisan pod nadimkom "Alexandrizam" uputio je jezivu poruku njegovoj deci.

- Dokle bre više žvalonja, dokle? Je**m ti Danila mrtvog i nabijem ti na ku**c kljakavu Milicu, šmokljo - napisao je on.

Poruku je napisao korisnik Tvitera pod nadimkom "Alexandrizam"-Printscreen/Twitter/Alexandrizam

Ova poruka naišla je na osudu korisnika društvenih mreža, pa je jedan od Tviteraša poručio da "ovo prelazi  svaki ukus normalne komunikacije, čak deluje i zvuči veoma odvratno, bez obzira na političku neistomišljenost.

Povodom ovih napada oglasio se i ministar spoljnih poslova i lider SPS Ivica Dačić koji je istakao da ovo, nije ni politika ni politička borba.

- Od toga treba da se ograde i pobegnu svi koji žele da se bave politkom - rekao je Dačić u parlamentu.

Prema njegovim rečima, predstavnici nekih opozicionih stranka trebalo je da se danas ograde od pretnji i sramnih poruka koje su upućene predsedniku i njegovoj porodici .

Ivica Dačić - Foto: Dragan Kujunžić

- To nije politička broba. Reakcija za to se zna i to je hapšenje - rekao je on.

Povodom ovog gnusnog događaja oglasila se Vladanka Malović, član predsedništva Srpske napredne stranke.

- Bolesne pretnje upućene deci predsednikа Aleksаndrа Vučićа su ništа drugo nego rezultаt i ogledаlo politike Đilаsа, Obrаdovićа, Jeremićа i njihovog sаvezа. Dok se grаđаni Srbije koji žele normаlnu, pristojnu i snаžnu Srbiju rаduju novim investicijаmа, novim rаdnim mestimа, oporаvku i jаčаnju srpske privrede, pristаlice Đilаsovog, Obrаdovićevog i Jeremićevog sаvezа priželjkuju mrtvog Dаnilа i silovаnu mаloletnu Milicu. Nije im vаljdа dovoljno što su počeli dа uhode i bebe, što svаkodnevno lаžu, vređаju, prete, i vode orkestrirаne kаmpаnje u Srbiji i vаn nje protiv Aleksаndrа Vučićа i svаkogа ko imа bilo kаkve veze sа predsednikom Srbije, sаdа, ponovo, crtаju mete nа deci i šire jezivu mržnju kojа je zа osudu svаkog pristojnog čovekа - navodi se u saopštenju.

Članica Predsedništva Srpske napredne stranke Irena Vujović oglasila se takođe ovim povodom i najoštrije osudila pretnje.

Foto: Marko Jovanović

- Najoštrije osuđujem gnusne uvrede i pretnje upućene porodici predsednika Srbije Aleksandra Vučića. Pozivanje na nasilje nad njegovom decom od strane pristalica SzS je monstruozno i prevazilazi sve granice zdravog razuma - rekla je ona i pozvala sve nadležne organe da što pre reaguju.

I potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović najoštrije je osudila pretnje upućene porodici predsednika Srbije Aleksandra Vučića na društvenim mrežama.

Zorana Mihajlović - Foto: Marko Jovanović

- Možete da se ne slažete s nekim politički, ali to vam ne daje pravo da vređate i pretite, posebno ne da pretite nečijoj deci i porodici. Nedopustivo je da se političke rasprave i neslaganja zamenjuju upotrebom govora mržnje i pretnjama i zato pozivam nadležne organe da reaguju - navela je Mihajlović u pisanoj izjavi.

Potpredsednik Glavnog odbora SNS Marko Đurić takođe je pozvao je nadležne institucije da utvrde odgovornost u slučaju pretnji koje, kako navodi, danima sprovode Savez za Srbiju i "njihovi mediji".

- Potrebna je oštra reakcija da bi se ovakvo divljanje sprečilo - poručio je Đurić u saopštenju koje je dostavljeno medijima, a reč je, kako kaže, o "monstruoznim pretnjama deci predsednika Vučića".

Foto: Tanjug/Filip Krainčanić

Oni, tvrdi Đurić, bez podrške naroda, nasiljem, ucenama i pretnjama žele da se dokopaju vlasti.

- Građani Srbije sada, nakon višednevne kampanje Saveza za Srbiju i njihovih medija protiv predsednika Srbije i njegovih najbližih mogu da vide šta je rezultat i šta je njihova politika - ogoljeno nasilje, prostakluk i mržnja - navodi Đurić.

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević poručio je da oni koji svaki dan pokušavaju da napadnu predsednika pokušavaju da otruju Srbiju svojim bolesnim i gnusnim lažima.

Foto: Milena Đorđević

- Izgubljeni su u vremenu i prostoru. Izgubljeni su u Srbiji koja odavno nije ona tužna, siromašna, ponižena i obespravljena, kakvu su je oni ostavili - žuta banda. I sada pokušavaju da se izvuku iz sopstvenog blata. I zato svaki dan napadaju Aleksandra Vučića, njegovu porodicu, saradnike, i pokušavaju da otruju Srbiju svojim bolesnim i gnusnim lažima. A lažu i da su oni sami ugroženi. A njih niko ne ugrožava. Njima se niko i ne bavi. Njih narod neće! I neće ih spasiti ni laži, ni pretnje, ni njihovi medijski plaćenici, ni milioni koje su ukrali od naroda Srbije - kazao je Vučević.

On je apelovao na nadležne državne organe da spreče ovu prljavu kampanju protiv predsednika Aleksandra Vučića i njegovih najbližih.

- Jer ako su sada svakodnevno izloženi brutalnim pretnjama, šta možemo očekivati kad izborna kampanja počne. Imate li Vi decu, gospodo? - pitao je on.

Maja Gojković - Foto: Tanjug/ Maja Valić

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković najoštrije je danas osudila kao bolesne i monstruozne pretnje upućene deci predsednika Srbije.

Ona je pozvala nadležne organe da hitno reaguju u skladu sa zakonom, kao što bi to bio slučaj, kako kaže, u svakoj demokratskoj državi kada se preti porodici predsednika.

- Danima se vodi najprljavija kampanja protiv predsednika Srbije, njegovih saradnika, prate se majke sa bebama, a sada se deci predsednika upućuju opasne pretnje. Zato nadležne institucije ne smeju da ostanu neme, jer sva deca u našem društvu moraju biti zaštićena i bezbedna - poručila je Gojković u izjavi za javnost.

Ona je uverena i da ovakva politika mržnje i pretnji, koja ne preže ni od napada ne decu, nema i neće nikada imati podršku građana Srbije.

- Građani naše zemlje žele pristojnu državu koja se razvija i napreduje, a pokazali su da podržavaju odgovornu politiku predsednika Aleksandra Vučića, a ne politiku onih kojima smetaju investicije, a podstiču mržnju i nasilje - istakla je Gojković.

Aleksandar Savić, predsednik Opštine Voždovac; Foto: Telegraf

Aleksandar Savić, predsednik opštine Voždovac, takođe je prokomentarisao napade na porodicu Aleksandra Vučića.

- Na prvom mestu kao otac troje dece, pa tek onda kao javni funkcioner i član SNS, moram reći da sam zgranut najnovijim bolesnim pretnjama predsedniku Vučiću i njegovoj porodici. Deca su svetinja, deca nisu za politički obračun, i zato najoštrije osuđujem pretnje upućene deci predsednika Srbije. Politika ostrašćenosti, patološke mržnje, nasilja i pretnji je sve što nam multimilioner Đilas sa svojom nasilnom bulumentom nudi - rekao je Savić.

Savić je poručio da, umesto pretnji koje svakodnevno upućuju, ipak prvo preispitaju laži koje je njihov šef Đilas izrekao o poslovanju u Češkoj, i da ga pitaju kako je svoje bogatstvo sa 74.000 evra uvećao na 25 miliona.

- Umesto što širite mržnju i pretite deci, zapitajte se na kojim je još aferama Đilas ojadio Srbiju i njene građane, jer fakat je da su otimanje 30 miliona od Telekoma, otimačina od RTS-a i Studija B, samo kap u moru njegovih mahinacija.  Na kraju, pozvao bih javnost da svoj glas digne protiv govora mržnje, nasilja i pretnji koje su upućene deci predsednika naše države, jer taj i takav govor nije, niti će ikada biti, slika pristojne i moderne Srbije - naveo je Savić za kraj.

Rade Basta, direktor JKP "Beogradske elektrane", najoštrije je osudio sramne i beskrupulozne napade na predsednika Aleksandra Vučića i njegovu porodicu.

- Ovo su brutalni i degutantni napadi. Ničija porodica ne sme da bude meta političkih napada radi prikupljanja jeftinih političkih poena, to je neoprostivo i divljački. Politčcka arena su izbori, a za takvu borbu opozicija trenutno nema municiju, pa kao besne hijene napadaju tamo gde je svako ljudsko biće najslabije - na decu - rekao je Basta.

On je dodao i da je "pristojna Srbija uvek uz predsednika i njegovu porodicu", te je naglasio da odgovorni za napade na porodicu predsednika moraju da odgovaraju u skladu sa zakonom. Basta je istakao da je politika zloupotrebe dece i porodice samo ogledalo nemoćnih.

(Telegraf.rs)