Vučić preko Trampovog saradnika pozvao predsednika SAD da dođe u Srbiju: To bi bila "injekcija" za rešavanje problema u regionu (FOTO)

Vučić i Džonson su među učesnicima Međunarodne konferencije "GLOBSEC"

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas u Bratislavi sa senatorom i predsedavajućim Odbora za unutrašnju bezbednost i vladine poslove Senata SAD Ronom Džonsonom. Odmah potom usledio je i susret i sa Filipom Rikerom, v.d. pomoćnika državnog sekretara SAD za Evropu i Evroaziju Filipom Rikerom, a posle sastanka sa američkim diplomatama, otkrio je da je uputio još jedan poziv predsedniku SAD Donaldu Trampu da poseti Srbiju.

On je u izjavi novinarima istakao da bi ta poseta bila "injekcija" za odnose dve zemlje, ali i rešavanje problema u regionu.

- Rekao sam da je malo zemalja u kojima on kod ogromnog broja stanovnika ima veću podršku od svih njegovih političkih protivnika u Americi, kao i da dugo predsednik SAD nije dolazo u Srbiju - preneo je Vučić novinarima.

Vučić i Džonson su među učesnicima Međunarodne konferencije "GLOBSEC" foruma u glavnom gradu Slovačke-Foto: Predsedništvo Srbije

On je ostakao da bi poseta Trampa bila velika promena u odnosima.

Kako je rekao, Srbija zna da je mala zemlja i da ne može američki predsednik da se bavi Srbijom ni na dnevnom ni na nedeljnom nivou, ali da bi Trampova poseta bila važna i da bi predstavljala injekciju bilateralnim odnosima dve zemlje, ali i rešavanju svih problema u regionu.

Vučić i Džonson su među učesnicima Međunarodne konferencije "GLOBSEC" foruma u glavnom gradu Slovačke.

Ranije danas predsednik Srbije sastao se i sa rukovodiocem odeljenja za Evropu i Evroaziju i članicom Izvršnog odbora Svetskog ekonomskog foruma Martinom Larkin, a kako je najavljeno predstoji mu sastanak i sa pomoćnikom državnog sekretara SAD za Evropu i Evroaziju Filipom Rikerom.

(Telegraf.rs/Tanjug)