Vučić iz Bratislave najavio: Sutra razgovor sa Angelom Merkel, tema će biti Kosovo

Predsednik Srbije obratio se medijima posle učestvovanja na panelima u Bratislavi

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je posle obraćanja na panelima, da je delegacija Srbije imala izuzetno težak dan i da su mu pojedini učesnici već čestitali na požrtvovanoj borbi, ali da je na narodu da proceni kako je to izgledalo.

Kako je objasnio, pokazao je da je Srbija pouzdan sagovornik.

- Ključno pitanje za nas je odnos sa Rusijom i Putinom, to im je sad glavna zamerka. Sad je problem što ćemo da izvozimo sir u Rusiju. Sutra ću razgovarati i sa Angelom Merkel - najavio je Vučić.

Na pitanje novinara šta će biti tema razgovora, predsednik je rekao da se to zna.

Foto: Printscreen/Youtube/Tanjug

- Šta može biti? Naravno, Kosovo. Pitaću je i za dodatnu podršku i pomoć Nemačke, i za nemačke investicije, ali naravno da će tema biti Kosovo i Metohija - rekao je Vučić.

Budući da je jedno od pitanja sa panela bilo u vezi sa odnosima Srbije i Rusije, Vučić je primetio da je to uvek ključno pitanje koje se postavlja Srbiji.

- Uvek im je to glavna zamerka, ovi drugi mogu da ne poštuju šta god hoće, ali je uvek pitanje za nas odnos sa Rusijom i Putinom. Sad je problem što ćemo da izvozimo sir u Rusiju - primetio je.

On je rekao da je zadovoljan što je danas bila prilika da se razgovara, ne samo na Forumu, sa Angelinom Ajnhorst, Ketrin Ešton, ali i sa američkim zvaničnima Ronom Džonsonom i Filipom Rikerom.

- Ljudi traže neko rešenje, vide da to ide u teškom smeru, da odnosi nisu jednostavni. Svako bi želeo rešenje, a onda Prišina uvede takse. Kako hoćete rešenje, a nemate pravo na slobodnu trgovinu i protok robe - izjavio je predsednik Srbije.

Dodao je da oseća da je na neki način oslobođen svake vrste pritiska, ali da uvek ima ogromnu odgovornost prema Srbiji i građanima.

- Znam koliko je važno da sačuvamo mir i stabilnost - istakao je Vučić.

On je primetio i da je pozicija Srbije danas bolja nego rainije i da u poslednjih sedam godina, čak i ono što su prethodne vlasti gubile, nismo dali da bude izgubljeno, a oporavili smo ekonomiju.

(Telegraf.rs)