Bićemo ovde sve dok to bude potrebno: Martinović najavio da poslanici vladajuće koalicije ostaju u Skupštini da je čuvaju (FOTO)

Čuvaćemo ovaj hram demokratije od tajkuna Đilasa i Jeremića, ali i od fašističkog vođe Obradovića zato što smatramo da je važno da se poštuje izborna volja građana - poručio je šef poslaničke grupe Srpske napredne stranke

Šef poslaničke grupe Srpske napredne stranke Aleksandar Martinović izjavio je danas će poslanici vlasti ostati u Domu Narodne Skupštine i da će je čuvati od onih koji bi hteli da "nasiljem, pretnjama i ucenama da preuzmu institucije i uzmu vlast u Srbiji".

On je novinarima u Domu Narodne Skupštine kazao da su poslanici vlasti to obećali juče i da će obećanje ispuniti.

- Bićemo ovde sve dok to bude potrebno. Čuvaćemo ovaj hram demokratije od tajkuna Đilasa i Jeremića, ali i od fašističkog vođe Obradovića zato što smatramo da je važno da se poštuje izborna volja građana - poručio je Martinović.

Foto: Tanjug/RADE PRELIC

Martinović je predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i Vladi Srbije poručio da će poslanici vlasti i dalje "biti njihovi pouzdani partneri u borbi za pristojnu Srbiju".

Prema njegovim rečima, poslanik demokratske stranke Balša Božović želi da priča o tome što su policajci ušli u Skupštinu da bi skrenuo pažnju sa "fijaska" koji je doživeo protest opozicije.

Foto: Tanjug/RADE PRELIC

- Oni ne žele da pričaju o tome da je njihov dugo najavljivani i nikad do sad vidjeni skup doživeo potpuni fijasko, nego zašto je policiija pristuna - rekao je Martinović.

On je kazao da je više Srba krenulo iz Leposavića na miting 19. aprila nego što se skupilo "opozicionara ispred" zgrade Skupštine Srbije.

(Telegraf.rs / Tanjug)