Alarm u Prištini! Ovo je poslednji trenutak da razmislimo o zahtevu SAD: Hodžaj posle sastanka sa delegacijom iz Vašingtona

- Nažalost, nalazimo se na najnižoj tački kosovsko-američkih odnosa -napisao je on

Zamenik premijera privremenih prištinskih institucija Enver Hodžaj posle jučerašnjeg susreta sa visokim američkim zvaničnicima Saveta za nacionalnu bezbednost upozorio je na njihov izveštaj, koji je, kako je rekao, govori da su odnosi između Prištine i Vašingtona na najnižem nivou od uspostavljenja. 

On nije zadovoljan smerom u kojem se situacija razvija, te je nazvao "neprihvatljivom". Ipak, sastanak je ocenio kao veoma pozitivan.

- Odličan sastanak sa visokim zvaničnicima Saveta za nacionalnu bezbednost, Johnom Erathom i Bradom Berkleiem. Mi smo obezbedili američku podršku što se tiče završetka procesa dijaloga sa Srbijom uz međusobno priznavanje i članstvo Kosova u UN. To je poslednji trenutak za nas kao nosioce kosovskih institucija da razmislimo o ambicioznom zahtevu SAD da suspenduje porez i otvori put za postizanje sporazuma ove godine. Tokom mog petnaestogodišnjeg iskustva u politici, nažalost, nalazimo se na najnižoj tački kosovsko-američkih odnosa i to bi trebalo da bude briga za političke i društvene faktore na Kosovu. Nikada ne bismo trebali dovoditi u pitanje američku podršku i partnerstvo s njima - napisao je Hodžaj na Fejsbuku.

(Telegraf.rs)