Protesti "1 od 5 miliona - stop krvavim košuljama" održani širom Srbije

Večeras se šetalo u Pančevu, Smederevu, Šapcu, Kruševcu, Zaječaru, Čačku, Novom Sadu i Paraćinu, gde je večeras organizovana prvi protestni skup protiv vlasti

U više gradova u Srbiji večeras su održani protesti pod parolom "Jedan od pet miliona- stop krvavim košuljama", čime su zatraženi ostavka vlasti, jednaki uslovi za sve i rešavanje lokalnih problema.

Večeras se šetalo u Pančevu, Smederevu, Šapcu, Kruševcu, Zaječaru, Čačku, Novom Sadu i Paraćinu, gde je večeras organizovana prvi protestni skup protiv vlasti.

Na trećoj protestnoj šetnji "1 od 5 miliona" u Subotici, organizatori su upitali nadležne u subotičkoj toplani zašto je grejanje poskupelo, i izrazili zabrinutost zbog stanja u "Suboticatransu" navodeći masovan odlazak vozača u inostranstvo, zbog čega trpe građani.

Učesnici protesta prošetali su centralnim gradskim ulicama duvajući u pištaljke.

Na protestnom skupu govorili su – Goran Šušljik, beogradski glumac rođen u Subotici, Petar Mitrić, filmski radnik iz Subotice i Arpad Černik, glumac iz Subotice koji se obratio na mađarskom i srpskom jeziku.

U Valjevu, uz poruku "Valjevo bez straha", poručili su da je "Srbija prvak sveta u izvozu najsvetijeg resursa koje jedno društvo može imati – visokoobrazovanih ljudi.

U više gradova u Srbiji večeras su održani protesti pod parolom "Jedan od pet miliona- stop krvavim košuljama", čime su zatraženi ostavka vlasti, jednaki uslovi za sve i rešavanje lokalnih problema-Foto: Tanjug/Rade Prelić

Protest "Jedan od pet miliona" po četvrti put održan je u Loznici. Okupljenim građanima se obratio šabački novinar Nenad Kulačin koji je poručio građanima da treba da pruže još veći otpor vladajućem režimu.

Po peti put je u centru Vranja, održan protest "1 od 5 miliona". Učesnici protesta su nosili transparent na kome je pisalo "Vranje bez straha, 1 od 5 miliona" i prošetali centralnim gradskim ulicama, a počelo je i potpisivanje "Sporazuma sa narodom".

Po sedmi put Nišlije su se okupile na protestu – Niš bez straha.

Okupljenima se obratio advokat Božo Prelević, koji je istakao da su Srbiji potrebni fer i pošteni izbori, jer kako je rekao ovoj vlasti nezadovoljni građani neće oprostiti uništene institucije, napade na slobodu medija, sudstvo i nezavisna tela.

Organizatori su podsetili na deset zahetava među kojima su – ostavke ministarke Zorane Mihajlović i gradonačelnika Niša Darka Bulatovića, vraćanja gradu aerodroma "Konstantin Veliki", rasvetljavanje svih slučajeva paljenja automobia i obezbeđenje svih pružnih prelaza u Nišu rampom i svetlosnom signalizacijom.

(Telegraf.rs)