Bravo, Nole! Svima si pokazao ko će biti i u ovoj godini broj 1: Čestitke državnog vrha Srbije posle finala u Melburnu (FOTO)

Istorijski uspeh srpskog tenisera izazvao je veliko oduševljenje u našoj zemlji

Posle pobede Novaka Đokovića u finalu Australian opena, gde je pobedio Rafaela Nadala i osvojio sedmu titulu na turniru u Melburnu, niz čestitki iz državnog vrha Srbije upućene su srpskom teniseru. Putem društvenih mreža su se oglasili predsednik Aleksandar Vučić, zamenik gradonačelnika Goran Vesić, ministar omladine i sporta, Vanja Udovičić.

Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, poručio je Đokoviću da je još jedanput obradovao Srbiju.

- Još jedanput ste obradovali Srbiju. Čestitam na veličanstvenom uspehu i želim Vam još mnogo pobeda u budućnosti - poručio je predsednik Srbije.

Ðokoviću su čestitke uputile i potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović i predsednica Republike Srpske Željka Cvijanović.

- Dragi Novače, neka prvi trofej u ovoj godini bude samo uvertira za sve uspehe koji te čekaju u nastavku sezone. Još jednom si pokazao da se samo vrednim radom, verom u sebe i posvećenošću može stići do vrha. Budi ponosan što si mladima u Srbiji uzor i podstrek, kao što smo mi ponosni jer si naš najbolji ambasador u svetu - napisala je Mihajlovićeva.

Premijerka Srbije, Ana Brnabić, poručila je da je Srbija ponosna na Đokovića.

Željka Cvijanović je u svojoj čestitki istakla da je Ðoković sjajnom igrom i demonstracijom vrhunskog sportskog umeća dokazao da istrajnost i vera u sebe daju rezultate.

- Osvajanjem sedme titule na ovom prestižnom takmičenju, obradovali ste brojne ljubitelje tenisa i sve Vaše verne navijače u Republici Srpskoj, te još jednom potvrdili da ste najbolji teniser na svetu - navela je Cvijanovićeva.

Zamenik gradonačelnika, Goran Vesić, nije krio oduševljenje posle Đokovićeve pobede u finalu AO.

- Bravo Nole! Petnaesti Grend Slem, a sedmi u Melburnu. Ubedljiva pobeda u kojoj Nadal nije imao šansu. Svima si pokazao ko će biti i u ovoj godini broj 1! Samo napred! Srbija! - napisao je ona na Fejsbuku.

Ministar omladine i sporta, Vanja Udovičić, poručio je da je Novak redefinisao istoriju tenisa još jednim rekordom.

- Prvi igrač koji je sedmi put osvojio Australia open. Petnaesta Grend Slem titula! Srbija se ponosi tobom, bravo šampione - napisao je ministar na Tviteru.

Video: Novak Đoković osvojio 15. Grend slem!

(Telegraf.rs)