Ispitati da li su uvrede na Tviteru krivično delo: Kuburović pozvala nadležne organe

Dosta smo radili u prethodnom periodu, naročito Ministarstvo pravde, da obezbedi zaštitu ženama i deci od svakog vida nasilja, pa i verbalnog - rekla je Kuburović

Ministarka pravde Nela Kuburović pozvala je danas nadležne organe da ispitaju da li u uvredama na društvenim mrežama upućenim ženama ima elemenata krivičnog dela.

Kuburović je podsetila da smo sve češće svedoci različitih vrsta verbalnih uvreda i nasilničkog ponašnja pojedinih predstavnika opozicije na račun žena i da je bitno da država stane na put takvom ponašanju i pokaže da nije zemlja nasilja i ženomrzaca.

- Dosta smo radili u prethodnom periodu, naročito Ministarstvo pravde, da obezbedi zaštitu ženama i deci od svakog vida nasilja, pa i verbalnog - rekla je Kuburović za TV Prva.

Podsetila je da je izmenama krivičnog zakona omogućeno da takva ponašanja budu sankcionisana.

- Krivično zakonodavstvo treba da prati društvene okolnosti. Pozivam nadležne organe da reaguju, jer od njih najviše zavisi koliko će biti dobra implementacija tih izmena zakona - naglasila je Kuburović.

Ono što je bitno, dodala je ministarka, da nadlezni organi ne prave razliku kada je reč o počinocima takvih krivičnih dela, bilo da su u pitanju javne ličnosti ili obični građani, već da jednako postupe prema svima i bez diskiminacije.

(Telegraf.rs/Tanjug)