Dodik uneo badnjak u zgradu Predsedništva BiH, Kolinda vernicima čestitala Božić

Predsednica Republike Srpske Željka Cvijanović takođe je uputila najiskrenije čestitke

Predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik uputio je srpskom patrijarhu Irineju, sveštenstvu Srpske pravoslavne crkve i svim pravoslavnim vernicima u Republici Srpskoj, BiH i rasejanju čestitke povodom predstojećeg praznika Hristovog rođenja - Božića.

Dodik je istakao da Božic ujedinjuje ljude oko neprolaznih civilizacijskih vrednosti mira, ljubavi i poštovanja i podseća na važnost međusobne solidarnosti, prenosi RTRS.

- Uz tradicionalni hrišcanski pozdrav `Mir Božiji - Hristos se rodi`, svim vernicima želim da predstojeće božićne praznike provedu onako kako dolikuje tradiciji, u miru i radosti, u krugu svoje porodice, prijatelja, poštovalaca ovog svetog praznika - istakao je Dodik u božićnoj čestitki.

Predsednica Republike Srpske Željka Cvijanović takođe je uputila najiskrenije čestitke povodom pravoslavnog Božića sa željom da najradosniji hrišcanski praznik - dan Hristovog Rođenja donese radost i mir, ličnu i porodičnu sreću, u duhu uzajamne ljubavi i praštanja.

Foto: Tanjug/Oksana Toskić

Cvijanovićeva je navela da se u vreme radosnih božićnih dana obnavljaju vera i nada u istinske hrišcanske vrednosti, međusobno uvažavanje, praštanje i solidarnost.

- Uz iskrene želje da predstojeće božicne praznike provedete sa svojim najmilijima i u dobrom raspoloženju, pozdravljam vas tradicionalnim hrišćanskim pozdravom "Mir Božiji, Hristos se rodi!" - navodi se u čestitki Cvijanovićeve.

Istovremeno, u kabinet srpskog člana Predsedništva BiH Milorada Dodika u zgradi Predsedništva u Sarajevu danas je tradicionalno unesen badnjak.

Hrvatska predsednica Kolinda Grabar Kitarović čestitala je danas Božić sveštenstvu i vernicima Srpske pravoslavne crkve u Hrvatskoj koji taj praznik slave po Julijanskom kalendaru.

- Svim hrišćanskim vernicima koji Božić slave po julijanskom kalendaru pozdravom "Mir Božji, Hristos se rodi" srdačno čestitam Božić sa željom kako bi osnaženi njegovim značenjem pridoneli izgradnji društva solidarnosti i poštovanja prema svakom čoveku i u godini koja je pred nama. Svima želim i obilje zdravlja, mira i svakoga dobra u novoj, 2019. godini! - poručila je Kitarović.

Ona je čestitku uputila i mitropolitu zagrebačko-ljubljanskom Porfiriju Periću, kao i svim episkopima, sveštenicima i vernicima Srpske pravoslavne crkve u Hrvatskoj, objavljeno je na sajtu hrvatske predsednice.

VIDEO Patrijarh Irinej: Čuvajmo se teških i neoprezno izgovorenih reči

(Telegraf.rs / Tanjug)