Vulin i Dodik odreagovali na Komšićev intervju Telegrafu: Niko ne može da nas deli. Kako će da nas kazni, šamarima ili zavrtanjem ušiju?

- Gospodin Komšić nam neprekidno preti i to smo razumeli, ali pre nego što mu odgovorim na ovu poslednju pretnju, samo hoću da ga pitam - ko je pokušao da ubije Aleksandra Vučića u Srebrenici i kada misli da nam da odgovor na to jednostavno pitanje - rekao je ministar odbrane Srbije

Na intervju novoizabranog hrvatskog člana Predsedništva BiH Željka Komšić našem portalu, u kome je Beogradu poručio da je granica sa Srbijom na Drini i da to treba poštovati "jer će u suprotnom biti problema", odreagovali su ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin, ali i predsednik Republike Srpske i novoizabrani srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik.

- Poruku novog člana Predsedništva BiH Željka Komšića odlično smo razumeli, jedino što nismo shvatili jeste kako će da nas kazni, hoće li da nas šamara ili će da nam zavrće uši - upitao je Vulin,.

- Gospodin Komšić nam neprekidno preti i to smo razumeli, ali pre nego što mu odgovorim na ovu poslednju pretnju, samo hoću da ga pitam - ko je pokušao da ubije Aleksandra Vučića u Srebrenici i kada misli da nam da odgovor na to jednostavno pitanje - rekao je Vulin.

Dokaz da imate državu jeste kada na vašem prostoru znate ko pokušava da ubije nekoga i zbog toga bude kažnjen, podvukao je Vulin.

Ni Dodik nije bio mnogo blaži, te je istakao da Srbiji i srpskom narodu ne može da preti jer je jedinstven i ne može biti podeljen nikakvom administrativnom linijom, pa ni Drinom.

- On pokušava ne samo da deli lekcije već i da preti Srbiji i čitavom srpskom narodu. Tužno je to što je Drina jednim svojim delom na graničnoj liniji. To je tužno za sve nas Srbe, jer smo mi jedinstven narod koji ne može biti podeljen nikakvom administrativnom linijom - zaključio je Dodik.

Dodik je još ocenio da Komšić nastupa sa pozicije nedostatka krize identiteta i legaliteta, te ponovio da "Srbiji ne može niko da preti pogotovo ne jedan nemoćni Željko Komšić.

- On se ponaša kao čovek koji deli lekcije svima okolo pa i nama u Republici Srpskoj. Čovek koji je zanemario činjenicu da se bira hrvatski član predsedništva kao što se bira srpski i bošnjački i da je njegov legitimeitet sa stanovišta toga potpuno upitan imajući u vidu ustavnu poziciju koja govori o tome. On želi druge da uvuče u tu svoju igru sumnjivog identiteta - ukazao je Dodik.

On je naveo da su u RS spremni da poštuju Dejtonski sporazum i Ustav BIH, ali da je zagledan u Srbiju sa stanovišta svojih prava kao naroda u RS koji gleda u svoju matiočnu zemlju u želji da sa njom ostvari maksimalno dobre odnose.

Dodik smagra i da Komšić svojom igrom pokušava da umanji njegov kapacitet.

- To što sam dobio duplo više glasova od njega za člana Predsedništva me obavezuje da zastupam primarno srpske interese - napomenuo je Dodik i dodao da će u Predsedništvo ići nikako drugačije nego kao Srbin koji predstavlja RS i Srbe i da je to njegov identitet.

(Telegraf.rs / Tanjug)