Radeta ponovo napada mrtvu "Majku Srebrenice": Oštra rasprava radikala i Ljajićevih poslanika

Skupština grada Novog Pazara donela je odluku da se ime jednog platoa u tom gradu nazove po pokojnoj predsednici udruženuja ''Majke Srebrenice'' Hatidži Mehmetović - izjavio je poslanik Muamer Bačevac

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović ponovio je danas u Skupštini Srbije da MUP ne raspolaže informacijama da je ministar Rasim Ljajić deo ili organizator neke kriminalne grupe, a potome je došlo je do žestoke rasprave između poslanice Srpske radikalne stranke Vjerice Radete i poslanika Socijaldemokraske partije Srbije Muamera Bačevca.

Bačevac je rekao da Radeta nema pravo da licitira s moralom jednog čoveka (Ljajića) koji je dobro poznat Srbiji, a dobro je, kaže, s druge strane poznata i Radeta po svojim amoralnim nastupima i tvitovima kojima je uzbunila javnost na Balkanu.

- Za njenu informaciju, Skupština grada Novog Pazara donela je odluku da se ime jednog platoa u tom gradu nazove po pokojnoj predsednici udruženuja ''Majke Srebrenice'' Hatidži Mehmetović. Ima ona još koga ko stoji iza nje - rekao je Bačevac.

Radeta je pre nekoliko meseci objavila tvit: "Čitam umrla Hatidža Mehmetović iz udruženja biznismenki Srebrenice. Ko li će je sahraniti. Muž ili sinovi?!"

Bačevac je potom nastavio obraćanje povezujući radikale s poslanikom Muamerom Zukorlićem.

- Gospođo, da vam kažem, ako je vas Zukorlić malopre zvao na sastanak i tamo vam podelio zadatke na koji način da mu pomognete, vi to nemojte da radite jer kršite zakone ove države. Vi remetite izbornu tišinu pred izbore za nacionalna veća i na najgori način zloupotrebljavate zakone ove države - rekao je Bačevac.

On je dodao da Radeta treba da bude sankcionisana za govor mržnje i poručio da joj ne padne na pamet da "pomene časno ime Rasima Ljajića koji radi za ovu zemlju i zalaže se za mir".

- Mi Bošnjaci nećemo dozvoliti da se na našu čast udara na ovakav način. Ako je Zukorlić vas malopre pozvao i častio kafom i podelio vam zadatke, to dovoljno govori o crno-zelenoj koaliciji koja će doneti mnogo lošeg po Sandžak na izborima - rekao je Bačevac.

Predsedavajući sednici Skupštine Vladimir Marinković, koji je takođe član Ljajićeve stranke, rekao je da on nije prekršio Poslovnik i da je Radetu opomenuo jer nije govorila po dnevnom redu.

- Iako je očekivala da možda mi nemamo kičmu… koliko su svi mogli da se uvere, imamo itekako, borićemo se do poslednjeg - rekao je Marinković.

Za reč se javila Radeta koja se obratila ministru Nebojši Stefanoviću, koji je govorio o aferi Tesla banka u Hrvatskoj, ali i o ministru Ljajiću.

- Nisam zadovoljna odgovorom. Lepo ste rekli dokle je stigao predmet gde su (Bojan) Pajtić i (Boris) Tadić ošteteili državu za šest miliona evra. Izgleda za ove ostale i Ljajića moramo da čekamo radikalskog ministra da upozna javnost sa svim tim - rekla je Radeta.

Ona se osvrnula i na to što će Novi Pazar da dobije plato po Hatidži Mehmetović.

- Ja tu Hatidžu nisam vređala ni na verskoj, ni na nacionalnoj osnovi, već sam govorila o nekome ko je bio zlo. I sram tebe bilo - rekla je Radeta.

Predsedavajući Marinković je zbog svega odredio pauzu, ali je prethodno ministar Stefanović ponovio da MUP ne raspolaže podatke da je Ljajić deo kriminale grupe.

- I tada sam izneo lično uverenje da bi meni bilo teško da poverujem u to, ali nevezano od toga, ne postoji nikakva informacija koja pokazuje da je on deo bilo kakve organizovane kriminalne grupe ili da je na bilo koji način prekršio zakone Srbije - rekao je Stefanović.

(Telegraf.rs/Tanjug)