Vučić se sastao sa izraelskim premijerom: Predsednik Srbije i Netanijahu o gasu i povećanju broja izraelskih investicija u Srbiji (FOTO) (VIDEO)

- Odnosi dve zemalje tradicionalno su dobri, ali još postoji prostor za razvoj trgovinske razmene i povećanje broja izraelskih investicija u Srbiji - izjavio je Aleksandar Vučić

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas u Varni sa predsednikom Vlade Države Izrael Benjaminom Netanjahuom sa kojim je razgovarao o bilateralnim odnosima, evropskim integracijama, ekonomskoj saradnji i globalnim bezbednosnim izazovima.

Predsednik Vučić je istakao da su odnosi dve zemalje tradicionalno dobri, ali da još postoji prostor za razvoj trgovinske razmene i povećanje broja izraelskih investicija u Srbiji. U periodu od januara do septembra 2018. godine ukupna trgovinska razmena iznosila je 55,5 miliona dolara.

- Zadovoljni smo saradnjom u svim oblastima - zaključio je predsednik Vučić, pozitivno ocenivši i porast broja izraelskih turista u Srbiji.

Predsednik Vlade Netanjahu zahvalio je predsedniku Vučiću na obnovi sinagoge u Subotici, kao i otvaranju ulice Teodora Hercla u Beogradu tokom posete predsednika Izraela Ruvena Rivlina.

Premijer Netanjahu prihvatio je poziv predsednika Vučića da poseti Srbiju.

Video: Sastanak Vučića sa Benjaminom Netanijahuom

(Telegraf.rs)