Debakl na vanrednoj sednici kosovske skupštine: Ništa od sporazuma za Tačijevo angažovanje u dijalogu Beograda i Prištine, nastavak sutra

Mediji prenose da se sednica održava na zahtev opozicionih stranaka Demokratski savez Kosova (DSK) i Samoopredeljenja

Kosovska skupština započela je vanrednu sednicu na kojoj se raspravljalo o dijalogu Beograda i Prištine, ali sporazum oko izglasavanja nacrta rezolucije koju je predložila opozicija, a kojom bi se ograničila ovlašćenja i mandat kosovskoj delegaciji koja pregovara u Briselu, nije postignuta.

RTK na srpskom jeziku navodi da se sednica održava na zahtev opozicionih stranaka Demokratski savez Kosova (DSK) i Samoopredeljenja.

U dnevnom redu je bilo navedeno da će poslanici razmatrati i "angažovanje predsednika Kosova Hašima Tačija o razmeni teritorija i korekciji granica sa Srbijom".

Održavanje sednice prethodno je dogovoreno u ponedeljak na sastanku predsedništva, kada se predsednik skupštine Kosova Kadri Veselji sastao sa šefovima poslaničkih grupa, a danas su se poslaničke grupe dogovorile da se sednica nastavi sutra pre podne, prenosi Koha.

Šef poslaničke grupe Demokratskog saveza Kosova (DSK) Avdulah Hoti rekao je da će sutra insistirati da se rezolucija usvoji.

Memlji Krasnići iz poslaničke grupe Demokratske partije Kosova (PDK) kazao je da se nada da će sutra doći do dogovora.

Pošto nije bilo "volje da se glasa o rezoluciji kojom bi se predsedniku Hašimu Tačiju zabranili razgovori o teritoriji u dijalogu sa Srbijom", sednica je ranije danas bila i na kratko prekinuta, navela je Koha.

Vanredna sednica zakazana je na zahtev opozicionih stranaka Demokratskog saveza Kosova (DSK) i Samoopredeljenja.

(Telegraf.rs/Tanjug)