Kineska televizija objavila snimak sa prijema za Tamaru Vučić koji je priredila supruga Si Đinpinga (FOTO) (VIDEO)

- Peng je tokom sastanka sa Tamarom Vučić, suprugom predsednika Srbije Aleksandra Vučića, pozvala na značajniji i dugoročniji razvoj srpsko-kineskih odnosa - izvestila je kineska TV stanica

Prve dama Srbije Tamara Vučić posetila je suprugu kineskog šefa države Si Ðinpinga, Peng Lijuan, a njihov susret ubrzo je osvanuo i na Jutubu.

Naime, kineska televizija objavila je video njihovog susreta u Pekingu.

- Peng je tokom sastanka sa Tamarom Vučić, suprugom predsednika Srbije Aleksandra Vučića, pozvala na značajniji i dugoročniji razvoj srpsko-kineskih odnosa - izvestila je kineska TV stanica CGTN.

Tokom razgovora je konstatovana veoma bliska saradnja Kine i Srbije u svim najvažnijim sferama društvenog života, kao i blisko prijateljstvo dva predsednika, Vučića i Sija.

Kako je prenela kineska agencija Sinhua, Peng se tokom susreta prisetila posete Srbiji 2016. godine i visoko ocenila odnose Kine i Srbije, kao i duboko prijateljstvo dva naroda. Ona je zamolila Tamaru da prenese pozdrave predsednika Si Ðinpinga predsedniku Aleksandru Vučiću.

Izrazivši poštovanje prema humanitanom radu Tamare Vučić, Peng je istakla da Kina pridaje veliki značaj rešavanju problema sa kojima se suočavaju žene i deca.

Peng, koja je specijalni izaslanik UNESKO-a za unapređenje obrazovanja devojčica i žena, izrazila je spremnost da sa Srbijom podeli iskustvo Kine u toj oblasti i za zajednički rad na unapređenju tog pitanja na međunarodnom planu.

Tamara Vučić je zamolila Peng da predsedniku Siju prenese pozdrave predsednika Vučića.

Ona je rekla da srpski narod ceni kinesku pomoć i podršku, kao i vrednosti srpsko-kineskog prijateljstva, prenela je Sinhua.

Srbija ostaje čvrsto privržena razvijanju odnosa sa Kinom i želi da bude njen istinski prijatelj, rekla je Tamara Vučić, citira kineska nacionalna agencija.

VIDEO: Tamara Vučić: Autizam nije bolest

(Telegraf.rs)