Jovanović tvrdi da je pogoršana bezbednost u Beogradu, Mirković mu odgovara: Notorne laži odnose se na vreme vlasti Đilasa i Jeremića

Odbornička grupa "Savez za Srbiju" je od gradonačelnika Zorana Radojičića zatražila da pod hitno traži sastanak sa čelnicima MUP

Odbornička grupa "Savez za Srbiju" u Skupštini grada Beograda izrazila je danas zabrinutost zbog "dramatičnog pogoršanja javne bezbednosti" u Beogradu i od ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića zatražila da Skupštini grada podnese izveštaj o stanju bezbednosti u prestonici. Šef odborničke grupe SNS Aleksandar Mirković, odbacio je kao lažne tvrdnje odborničke grupe "Savez za Srbiju".

Mirković: Iza vašeg šefa ostao je dug, smeta vam ono što niste sposobni da uradite

Odbornička grupa "Savez za Srbiju" je od gradonačelnika Zorana Radojičića zatražila da pod hitno traži sastanak sa čelnicima MUP, na kojem bi se razmatrale zajedničke mere za unapređenje bezbednosti u Beogradu.

Zamenik šefa odborničke grupe Nikola Jovanović naveo je u pisanoj izjavi da nedavni upad i iživljavanje maskiranih batinaša u jednom beogradskom noćnom klubu potvrđuje da huligani "ne samo da nemaju strah od policije, već verovatno misle da imaju prećutnu podršku jednog njenog dela za reketiranje i razračunavanje sa 'nepodobnima'".

Prema njegovim rečima, u Beogradu se samo u ovoj godini desilo 15 mafijaških ubistava, od kojih nijedno do sada nije rasvetljeno, a na dan kada je ubijen advokat Dragoslav Ognjanović, Stefanović je tvrdio da je bezbednost u Beogradu zagarantovana i da nema opasnosti od naručenih ubistava.

- Ministar Stefanović tvrdi i da je bezbednost u zoni škola na najvišem nivou, a svi znamo dramatične razmere vršnjačkog nasilja i dilovanja droge u školskim

dvorištima - rekao je Jovanović koji je i potpredsednik Narodne stranke.

On je rekao da Stefanović duguje i odgovore na pitanja zašto je sklonjen prethodni načelnik Policijske uprave Beograd, zašto je ta uprava u v.d. stanju i da li će konsultovati Skupštinu Beograda grada prilikom imenovanja novog načelnika.

VREME VLASTI ĐILASA I JEREMIĆA

Prema rečima Aleksandra Mirkovića, notorne laži koje Jovanović svakodnevno izgovara verovatno se odnose na vreme vlasti Dragana Ðilasa i Vuka Jeremića, kada su sva ubistva ostajala nerešena, poput ubistva Milana Pantića i Ranka Panića.

Istine radi, od ukupnog broja ubistava koja su se desila na teritoriji grada Beograda rešeno je više od polovine, a na rešavanju preostalih se intenzivno radi, dodaje se u saopštenju.

Takođe, statistika pokazuje da je vršnjačko nasilje u padu poslednjih šest godina, jer se godišnje prosečno zabeleži 250 krivičnih dela, dok je taj broj, u periodu od 2008. do 2012. kada su Ðilas i Jeremić bili na vlasti, bio između 300 i 370.

- Ovi podaci pokazuju da ministar Nebojša Stefanović odlično obavlja svoj posao, kao i da su predstavnici SzS ništa više nego najobičniji lažovi i prevaranti. Jovanović bi morao da se pozabavi pre svega kriminalom i nasiljem u svojim redovima - ocenio je Mirković.

TUKAO GRAĐANE NA ULICI

On je dodao da je Dragan Ðilas tukao građane na ulici kada su mu postavljali pitanja i ukazivali na njegov lopovluk, da je Boško Obradović podržavao prebijanje novinarke Gordane Uzelac i fizički nasrtao na članice RIK-a, dok je predsedavajući SzS Željko Veselinović pozivao na silovanje premijarke Ane Brnabić.

- Svi ovi podaci kao i razotkrivene laži pokazuju da su Ðilas, Jeremić, Obradović i njima slični ljudi, koji su svojim nedelima dokazali da nisu ništa drugo do najobičniji prevaranti, lažovi i secikese, kojima je jedini cilj da se dočepaju vlasti i dodatno se obogate. Građani to prepoznaju, zato je podrška Srpskoj naprednoj stranci i politici predsednika Aleksandra Vučića sve veća iz dana u dan - ističe se u saopštenju.

(Telegraf.rs / Tanjug, Fonet)