Nova provokacija kosovske policije: Sprečili srpsku decu sa KiM da odu na ekskurziju

Autoprevozniku je zabranjeno da uđe na teritoriju KiM zbog nedostatka kosovske dozvole za obavljanje delatnosti prevoza

Napadi na Srbe na Kosovu i Metohiji su sve učestaliji poslednjih dana, a posle blokade prilaza crkvi Svete Trojice u Petriču i kamenovanja domaćina tokom obreda sečenja slavskog kolača, napada na porodicu Jakšić, a potom i porodice Matović, kada je povređena šestomesečna beba jutros su na udaru su bila školska deca koja su krenula u Jagodinu na jednodnevnu ekskurziju.

Balkan je na raskrsnici! Svi bi da žive bolje, ali da se ništa ne menja: Ljajić o rešenju za Kosovo, uticaju Turske i ekonomiji regiona (VIDEO) (FOTO)

Kosovska policijska služba nije dozvolila jutros autoprevoziku "Škorpion" iz Vranja da preko prelaza Bela zemlja uđe na teritoriju Kosova, gde je u opštini Ranilug trebalo da preuzme oko sto učenika Osnovne škole "Veljko Dugošević" i preveze ih do Jagodine na jednodnevnu ekskurziju, rekli su zvaničnici te škole.

- Bilo je u planu da učenici krenu u 6 časova iz Raniluga, ali je kosovska policija zabranila autoprevozniku da zbog nedostatka kosovske dozvole za obavljanje delatnosti prevoza uđe na teritoriju Kosova i Metohije - kaže nastavnik Milan Aritonović, jedan od organizatora đačke ekskurzije.

On je rekao da su učenici srednjih škola pre nekoliko dana neometano otputovali na ekskurziju iz Raniluga, iako je prevoznik, takođe, bila firma "Škorpion" iz Vranja.

Đaci su ipak otišli u Jagodinu pošto su roditelji organizovali prevez od Raniluga do Končulja, na teritoriju centralne Srbije odakle su učenici sa nastavnicima posle skoro sat i po čekanja krenuli put Jagodine.

Paralelno sa ovim vidom zastrašivanja i provociranja Srba, organizovani su i protesti kosovskih Albanaca zbog srpskih povratničkih porodica, ali i do nelegalnih radova u zoni manastira Visoki Dečani.

VIDEO: Ispovest brutalno napadnutog Srbina na Kosovu

(Telegraf.rs)