DOGOVOR BRNABIĆ I ZAEVA: Sednica dve vlade sledeće godine (FOTO)

Regionalna saradnja i regionalno povezivanje je veoma važno, jer bez regionalnog mira i stabilnosti nema evropskih integracija Zapadnog Balkana - rekla je Branabićeva posle sastanka sa Zaevim

Predsednica Vlade Srbije Ana Branbić izjavila je danas je sa premijerom Makedonije Zoranom Zaevim dogovoreno da se krajem februara ili početkom marta naredne godine održi zajednička sednica dveju vlada i naglasila da je njegova poseta važna za ceo region i produbljivanje saradnje dve zemlje.

CRVENI TEPIH I GARDA ZA ZAEVA: Brnabić dočekala makedonskog kolegu ispred Palate "Srbija" (FOTO)

- Regionalna saradnja i regionalno povezivanje je veoma važno, jer bez regionalnog mira i stabilnosti nema evropskih integracija Zapadnog Balkana - rekla je Branabićeva posle sastanka sa Zaevim u Palati "Srbija".

Ona je rekla da će na zajedinčkoj sednici sledeće godine biti potpisano nekoliko važnih ugovora i dodala da će se Srbija i Makedonija posvetiti jačanju ekonomske saradnje dve zemlje.

- Poseta je dobar signal za sve naše dalje projekte, mislim da je to dobar signal koji govori o tome da sva međusobono otvorena pitanja treba da rešavamo dijalogom i to je pravi korak u dodatnog ekonskog i trgovinskog povezivanja - rekla je ona.

Branbićeva je zahvalila Zeavu na podoršci koji su pružili da Srbija bude sedište Transportne zajednice jugoistočne Evrope i dodala da je Srbija uzvratila podrškom organizovanja Saveta digitalizacije u Skoplju u narednoj godini.

Ona je kazala da su se na sastanku fokusirali na unapredjenju rada uprava carina, kako bi olakšali promet roba između Srbije i Makedonije, ali i velikih infrastrukturnih projekata, kao što je završetak Koridora 10, izgradnja pruge Budimpešta-Beograd-Skoplje i gasne konekcije Vranje - Kumanovo.

Brnabićeva je kazala da se velika pažnja psovećuje kulturnoj saradnji i značaju prava makedonske manjine u Srbiji.

Gosta iz Makedonije, posle sastanka sa premijerkom, primiće predsednik Aleksandar Vučić.

(Telegraf.rs/Beta)