"Zoveš me da te podržim, a okupio si sve Legijine ljude": Ružica Đinđić odbila poziv Saše Jankovića za miting opozicionara

Lider PSG-a je suprugu pokojnog premijera Zoran Ðinđića zamolio i da podrži opozicionu listu i Dragana Ðilasa kao kandidata za gradonačelnika

Supruga ubijenog premijera Ružica Ðinđić odbila je poziv lidera Poketa slobodnih građana Saše Jankovića da se pojavi na mitingu koji su opozicionari održali 6. oktobra u Beogradu, a kao razlog je navela to što je on oko sebe okupio ljude Milorada Ulemeka Legije.

Šta Jankoviću nedostaje iz oktobra 2000? Fotelja ili kolege iz Miloševićeve vlasti

Lider PSG-a je suprugu pokojnog premijera Zoran Ðinđića zamolio i da podrži opozicionu listu i Dragana Ðilasa kao kandidata za gradonačelnika na predstojećim izborima u Beogradu.

- Ružica mu je ljubazno poručila da se neće pojaviti na mitingu, niti će podržati opozicionu listu - kaže neimenovani izvor lista, navodeći da je ona Jankoviću odbrusila: "Zoveš me da te podržim, a okupio si sve Legijine ljude".

Isti izvor kaže i da se Janković uveliko ponaša kao šef opozicije, a da je na ideju da pozove suprugu pokojnog premijera došao jer je svestan koliko Zoran Ðinđić znači demokratskim biračima.

Janković je, objašnjava on, na taj način pokušao da privuče prvenstveno simpatizere DS-a, sa kojim nije u dobrim odnosima.

Čedomir Jovanović, lider LDP-a i nekadašnji bliski saradnik Zorana Ðinjića, prozivao Sašu Jankovića zbog forsiranja, kako je kazao, Legijinih ortaka.

- Oni (potpisnici Apela 100) prave mitinge na kojima govore Legijini ortaci sa Cecinog rođendana, koji se završio tako što je Sergej Trifunović dobio batine, pa je neko pozvao policiju - rekao je Jovanović.

Beogradski list napominje da je glumac Sergej Trifunović pre nekoliko nedelja veličao ubicu Zorana Ðinđića, što su njegovi pratioci na Tviteru osudili.

(Telegraf.rs/Alo)