Vučić sekretar Saveta za bezbednost

Aleksandar Vučić, potpredsednik Vlade Srbije i ministar odbrane, dobio je i treću funkciju - biće sekretar Saveta za bezbednost. Na današnjoj sednici ovog tela očekuje se i izbor prvog čoveka BIA

Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar odbrane Aleksandar Vučić imenovan je danas za sekretara Saveta za nacionalnu bezbednost.

U Predsedništvu Srbije danas je održana sednica Saveta za nacionalnu bezbednost, na kojoj je trebalo da se raspravlja i o personalnom rešenju za prvog čoveka Bezbednosno informativne agencije. Međutim, do sada nije stigla informacija o tome da li je on izabran ili ne.

Podsetimo, ministar odbrane Aleksandar Vučić u utorak je najavio da će novi direktor BIA biti poznat u četvrtak, nakon sednice Vlade. Međutim, premijer Ivica Dačić juče je izjavio da ime novog šefa BIA neće biti poznato u četvrtak, jer o kandidatima za tu funkciju prvo treba da se izjasni Savet za nacionalnu bezbednost. 

Lista kandidata o kojoj govori Dačić nije dostupna javnosti, ali se uveliko nagađa da bi na funkciju direktora BIA mogao biti imenovan Nebojša Rodić, aktuelni generalni sekretar predsednika Srbije.

(Telegraf.rs / Tanjug, Blic)