Dačić može mirno da spava, delim iste ciljeve sa Vučićem: Ružić o ministarstoj funkciji

Ministar je poručio da lider njegove stranke Ivica Dačić ne mora da strepi da će ga on rušiti u SPS-u

Ministar za državnu upravu i lokalnu samoupravu Branko Ružić objasio je kako je od najvećeg "opozicionara" u redovima vladajuće koalicije došlo do toga da ponovo bude član Vlade. On je za "Nedeljnik" rekao da su mu čast i privilegija, ali i veliki izazov raditi maksimalno u interesu građanki i građana Srbije.

I posle Slobe Sloba: Evo šta novi Slobodan Milošević (SPS) kaže o svom pokojnom imenjaku (FOTO)

KADROVSKE PROMENE U SPS: Izabrani novi potpredsednici i članovi Predsedništva

- Nikada nisam bio opozicija Srbiji i njenom boljitku, ozdravljenju naše ekonomije i evropskoj budućnosti - naveo je ministar za državnu upravu i lokalnu samoupravu.

- Strateške političke ciljeve delimo svi zajedno, i predsednik Republike, i predsednica Vlade, kao i svi ministri u njenom kabinetu - napomenuo je Ružić.

Upitan u kakvim je sada odnosima sa potpredsednicima Vlade Zoranom Mihajlović ili Nebojšom Stefanovićem, s kojima je često bio u vrebalnom sukobu, Ružić je istakao da su sada ti odnosi harmonični.

- Svi smo mi ljudi koji na odgovoran, posvećen i civilizovan način pristupamo svojim obavezama iz delokruga rada pojedinačnih resora koje vodimo. Znam, naravno, da bi mnogi zluradi voleli razne senzacionalizme i spinove o nekoj disharmoniji. Međutim, moraću da ih razočaram jer se mi ne igramo politike, već je vodimo - ukazao je Ružić..

O poklonjenoj kafi premijerki, kaže da je zaista izlišno govoriti.

- Mali, simbolički znak pažnje koji predstavlja refleksiju kućnog vaspitanja i vizuru velikog rada koji stoji pred svima nama. Kod onih koji su maliciozni izazvao je ono što oni imaju u svojoj podsvesti, i ako im je drago što su takvih osobina, neka se ponose time - rekao je Ružić.

On je ocenio da je nonsens da SPS gubi svoj identitet u koaliciji sa naprednjacima.

Ministar je poručio da lider njegove stranke Ivica Dačić ne mora da strepi da će ga on rušiti u SPS-u.

- Kada sam ja u pitanju, predsednik Dačić uvek može mirno da spava - konstatovao je Ružić.

(Telegraf.rs/Nedeljnik)