DK: "Mobtel" je otet, Bogoljub je politički optuženik!

Dragomir Karić tvrdi da "Mobtel" nije privatizovan, već otet i prodat, a da njegovom bratu nije dozvoljeno da se pred sudom bavi od optužbi da je oštetio državu

Zamenik predsednika Pokreta "Snaga Srbije" Dragomir Karić smatra da je njegov brat Bogoljub Karić "politički optuženik" i da mu za vreme prethodne vlasti "nije bilo dozvoljno da se brani pred sudom od optužbi da je oštetio državu".

Dragomir nije mogao da kaže kada će se Bogoljub vratiti u Srbiju. Umesto toga, on je uveren da će nova vlast u vezi s tim slučajem raditi po zakonu. Karić je demantovao da "slučaj Mobtel" spada u sporne privatizacije i da će biti podvrgnuta reviziji.

- Nikakva revizija postupka se ne vodi. Vodi se krivični postupak zbog otimanja "Mobtela" - rekao je Karić i dodao da kompanija njegovog brata Bogoljuba "nije privatizovana, već oteta i prodata" norveškoj kompaniji.

Na opasku novinara da je u pregovorima o prodaji "Mobtela" učestvovao i Mlađan Dinkić, Karić je rekao da je on bio "samo izvršilac grubih radova".

Bogoljub Karić je optužen da je oštetio državu za više od 60 miliona evra kroz suvlasništvo u telekomunikacionoj kompaniji

"Mobtel". U bekstvu je od 2006. i za njim je, preko Interpola, raspisana "crvena poternica".

(M. S. / Izvor: Tanjug, B92)