DSS: Ismevanje zvanične državne politike

"Kroacija samit" je skup koji je Srbija bojkotovala zbog učešća albanskih separatista i zato je Tadić svojim učešćem ismejao zvaničnu politiku iza koje je do juče stajao, kaže portparol DSS

Odlazak lidera DS Borisa Tadića u Dubrovnik i učešće na "Kroacija samitu" predstavlja "ismevanje zvanične državne politike", smatra portparol DSS Petar Petković.

On je danas istakao da je "Kroacija samit" skup koji je Srbija bojkotovala zbog učešća "albanskih separatista" i dodao da je Tadić svojim učešćem ismejao zvaničnu politiku iza koje je "do juče stajao".

- To što se rukovao s Tačijem predstavlja bruku i najgori vid poniženja na koji može da spadne jedan srpski poilitičar - rekao je Petković.

On je podsetio da se sve to dešavalo na dan kada su dve osobe ubijene na Kosovu i Metohiji, dodajući da Tači nije samo "ubijao nevine Srbe, već da je direktno odgovoran za trgovinu ljudskim organima".

- Tadić dobro zna da je 2008, kada su separatisti proglasili takozvanu nezavisnu državu Kosovo, MUP Srbije protiv Tačija podneo krivičnu prijavu - podsetio je Petković.

On je naveo da rukovanje Tadića i Tačija ne predstavlja nikakav vid pristojnosti, kako je objasnio lider DS, i dodao da je Tadić, s obzirom na to da je četiri godine odbijao da se sretne sa Tačijem, pokazao "pravo licemerstvo".

(Telegraf.rs / Tanjug)