Vulin: Jankovićeve izjave štete ugledu Srbije

Upitan o izjavi Jankovića da su izbori oteti, Vulin je optužio Jankovića da laže "kao što je lagao da neće biti predsednički kandidat u vreme kada je bio Ombudsman"

Saša Janković daje sebi za pravo da blati čitavu državu i glasove miliona proglašava otetim, izjavio je danas ministar za rad Aleksandar Vulin, navodeći da se, na žalost, Janković pokazao kao čovek koji jednostavno laže. Upitan o izjavi Jankovića da su izbori oteti, Vulin je optužio Jankovića da laže "kao što je lagao da neće biti predsednički kandidat u vreme kada je bio Ombudsman".

Dan u kome se za 8 sati oglasilo 8 lidera političkih partija u Srbiji: Ovo su ključne poruke

SLEDEĆA NEDELJA KLJUČNA: Haos u Skupštini okidač za nove izbore?

Vulin dodaje da Janković lagao i da je prošao u drugi krug na sam dan izbora, da je ukradeno prvo 800.000 glasova, pa onda 300.000, kao i o jednoj glasačkoj kutiji za koju se, kaže, Vulin isopstavilo da je najobičnija neslana šala.

Opasnije od toga što Janković laže je što takve izjave štete ugledu Srbije.

- Samo se nadam da Sašu Jankovića niko ne shtava ozbiljno i da kao što građani Srbije znaju da to nije istina i da je to obična laž, da će to znati i svi naši prijatelji u svetu - rekao je Vulin.

Vulin je izrazio žaljenje što uopšte priča na tu temu na praznik, ali pošto Janković blati čitavu državu i glasove milona poglašava otetim, onda, kako je rekao, i on može da kaže šta misli o toj izjavi.

Politika Prištine - naneti zlo Srbima i Srbiji

Politika Prištine se uvek svodi na to ko može učiniti više zla Srbima i ko može baciti više blata na Srbiju, izjavio je Vulin povodom optužbi kosovskog ministra spoljnih poslova da Srbija pokušava da destabilizuje region.

Vulin je odgovarajući na pitanje o optužbama Envera Hodžaja rekao da Priština to radi sve vreme, te da će biti više takvih napada kako odmiče vreme od Briselskog sporazuma i kako Priština shvata da taj sporazum radi protiv nezavisnosti KIM i jača poziciju Srbije na KIM.

- Tako ćete imati više pokušaja Prištine da izbegne Briselski soprazum i njegovo srpovođenje. O Briselskom sporazumu nema više šta da se pregovara, sve je ispregovarano, ne može se ponovo pregovarati o onome što je dogovoreno i potpisano - podvukao je Vulin i naveo da je sada na Prištini da sprovede ono što je optpisano Briselskim sporazumom.

Ministar ističe da je pozicija Beograda jasna, da nikada nećemo priznati drzavnost Kosova.

- Za nas Kosovo nije i neće biti država, neće biti članica UN - rekao je Vulin.

Kosovski ministar spoljnih poslova Enver Hodžaj izneo je niz optužbi na račun Srbije u autorskom tekstu za "Njujork tajms", a pre svega da pokušava da destabilizuje region posle dve decenije stabilnosti.

(Telegraf.rs/Tanjug)