Martinović i Marina Raguš prešli u SNS

Osim nekada udarnih snaga SRS-a, naprednjacima će se prikloniti i Dragan Stevanović i Vladan Jeremić

Nekadašnje udarne snage SRS, Aleksandar Martinović i Marina Raguš, napustili su SRS i prešli u SNS, a ukoro će to učiniti i još dva člana radikala!

Člansku kartu naprednjaka, kako piše Kurir, zatražiće i bivši poslanici SRS Dragan Stevanović i Vladan Jeremić.

Martinović, koji je bio jedan od najžešćih kritičara SNS-a, potvrdio je da je imao "prijatan prijateljski razgovor s Tomislavom Nikolićem i Aleksandrom Vučićem".

- Tačno je da prelazim. Dogovorili smo se o svemu, samo još da zvanično pristupim SNS-u. Jesam ih kritikovao, ali takva je bila politika stranke i tako je tražio Vojislav Šešelj. Nažalost, SRS skoro da više i ne postoji, a naprednjaci su trenutno jedina pokretačka snaga u Srbiji - kaže ovaj bivši radikal i dodaje da neće ući u vladu, te da će se posvetiti novoj stranci.

Martinović kaže i da se nije čuo sa Šešeljem, te da ne zna kako će on reagovati.

- Ako i nije čuo, čuće. Šešelju želim sve najbolje, da se što pre vrati svojoj porodici. I dalje stojim iza stava da se on herojski bori u Hagu - kaže Martinović.

Lider naprednjaka Aleksandar Vučić potvrdio je da je razgovarao sa funkcionerom SRS Aleksandrom Martinovićem, ali nije želeo precizno da odgovri na pitanje da li će Martinović i još troje radikala preći u SNS.

- Sa Martinovićem sam razgovarao -  kratko je rekao Vučić,  a povodom napisa u medijima da SNS nema kadrove za vladu rekao da sve stranke zajedno u Srbiji imaju problem nedostajućih stručnih ljudi.

ŠAROVIĆ: "ČAST I BRUKA ŽIVI DOVIJEKA"

Funkcioner SRS Nemanja Šarović kaže da je Martinović svoju političku karijeru izgradio kritikujuću Tomislava Nikolića i Aleksandra Vučića.

- I posle svega što je on rekao o Nikoliću i Vučiću i posle svega što su oni rekli o njemu u kampanji, da je falsifikoavao radove na fakultetu i slično, taj prelazak je smešan i tragikomičan - ocenio je Šarović.

On je kratko rekao da za to postoji jedna izreka u narodu: "Svako je rođen za po jednom mrijet, čast i bruka živi dovijeka".

(Telegraf.rs / Izvor i foto: Kurir)