Bajatović sačuvao gradonačelnicu u Pančevu!

Formirana nova koalicija DS-SPS-LSV-LDP, koju će podržati 41 odbornik u Skupštini grada, a novi-stari gradonačelnik biće Vesna Martinović iz redova demokrata

Veliki politički preokret u Pančevu! Od već viđene koalicije na lokalu, između stranaka SNS-SPS-URS-DSS neće biti ništa, jer je postignut konačni dogovor da vlast formiraju DS-SPS-LSV-LDP, saznaje Telegraf.

Jedina nedoumica bila je ko će biti novi gradonačelnik Pančeva. Pominjala su se dva imena, jedan kandidat za tu funkciju bio je lider koalicije SPS-PUPS-JS u Pančevu dr Svetozat Gavrilović, a drugi je bio Mirko Nikolić. Međutim, od te koalicije neće biti ništa, jer je sinoć u Pančevu dogovorena nova koalicija.

Potpredsednik Socijalističke partije Srbije Dušan Bajatović juče je oko 15 časova bio na sednici stranke u Pančevu na kojoj je zatražio da socijalisti formiraju vlast s demokratama, a ne s naprednjacima, saznaje Telegraf iz dobro obaveštenih izvora.

- Bajatović je na sastanku ukazao partijskim drugovima na najnoviju odluku vrha stranke da socijalisti prave koalicije na lokalu sa onim strankama koje su osvojile najviše glasova u tim mestima. Pošto je većinu u Pančevu osvojila Demokratska stranka, doneta je odluka da se priklonimo njima i da podržimo Vesnu Martinović za gradonačelnika - kaže naš izvor.

Na taj način je u Pančevu napravljena nova "široka" koalicija između Demokratske stranke, koalicije oko socijalista, Lige socijaldemokrata Vojvodine i Liberalno demokratske partije, a novi-stari gradonačelnik trebalo bi da bude Vesna Martinović iz redova DS-a.

Nova vladajuća garnitura u Pančevu imaće 41 odbornika od ukupno 70 koliko se nalazi u Skupštini Pančeva, jer DS ima 19, SPS 12, a LDP i LSV po 5 odbornika.

(D. Z.)