Mihajlović: Glasam da Vučić bude kandidat za predsednika

Ministarka Zorana Mihajlović kaže da "glasa za to" da Aleksandar Vučić bude predsednički kandidat SNS na predstojećim izborima

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je da SNS ima više kandidata za predsednika koji bi uz veliku borbu i trud mogli da pobede na predsedničkim izborima, ali da bi samo lider stranke Aleksandar Vučić mogao da pobedi u prvom krugu predsedničkih izbora.

PAKLENI JANUAR ZA VUČIĆA: Preleteće najmanje 15.138 kilometara i obići pola sveta (FOTO)

Vulin: Predsednički kandidat Janković ne može da kontroliše MUP

Ona je za dvobroj "Blica" kazala da će odluku o kandidatu za predsednika na proleće zajedno doneti Aleksandar Vučić i vrh SNS-a, kao i da će se on birati po tome da li može i ume da odgovori na izazove.

- Biće to odluka u najboljem interesu Srbije, a ne SNS-a. Tomislav Nikolić je zaslužan za pobedu SNS-a 2012. godine, bio je dobar predsednik u mirnom vremenu, ali ide drugačije vreme u našem okruženju i svetu. Treba nam predsednik koji ume da odgovori na nove izazove - rekla je Mihajlović.

Upitana da prokomentariše da li je SNS spremna da rizikuje i kandiduje Nikolića, iako istraživanja pokazuju da bi on u drugom krugu teško pobedio Vuka Jeremića i Vojislava Šešelja, Mihajlović je ponovila da vladajuća koalicija treba da ima zajedničkog kandidata, kao i da bi samo Vučić pobedio u prvom krugu.

- Nama treba ubedljiva pobeda da bi Srbija ostala politički stabilna, što je preduslov za dalji ekonomski rast - rekla je ona i dodala da Šešelj i Jeremić nemaju šanse ako kandidat bude Vučić, ali da je "sve moguće" ako kandidat bude neko drugi.

(Tanjug/Telegraf.rs)