Vučić o smrti dečaka Radenka (8): Opomena svima u zdravstvu

- Takav slučaj ne sme da se desi - poručio je premijer u Vladi Srbije

Smrt dečaka iz Loznice, koji je nakon preloma ruke preminuo od sepse, predstavlja opomenu za ministra zdravlja i za sve zaposlene u zdravstvu, rekao je premijer Aleksandar Vučić na konferenciji za novinare u Vladi Srbije.

JEZIVI DETALJI SMRTI MALOG RADENKA (8): Ruka mu je trulila u gipsu zbog 3 bakterije koje su ga na živo jele (FOTO)

- Takav slučaj ne sme da se desi. To je opomena i za ministra zdravlja, ali i za sve zaposlene u zdravstvu - poručio je on.

Podsetimo, Radenko Nikodinović (8) iz okoline Loznice je preminuo od posledica infekcije, šest dana nakon što je u igri zadobio otvoreni prelom ruke. Inspekcija je utvrdila da je lekar načinio greške i neuredno upisivao procedure tokom lečenja.

- Lično sam tražio od Lončara poseban angažaman i donošenje odluka u Ministarstvu zdravlja, a videćemo i da ubuduće profesori i najeminentniji stručnjaci odlaze redovno u unutrašnjost, svuda, te da će morfati da se poštuju sve procedure - rekao je Vučić.

Neki su, rekao je, pisali o tome kako su se ponašali roditelji dečaka, primetivši da bi se svako tako i još gore ponašao da se njegovom detetu tako nešto dogodilo.

Jer, kako je naveo, nije normalno da dete polomi ruku i da zbog toga strada, neko mora da snosi posledicem, zaključio je Vučić.

(Telegraf.rs)