Završene konsultacije kod predsednika: SNS počinje razgovore sa SPS

Posle današnjih razgovora sa naprednjacima, predsednik Srbije u sredu, 6. juna, razgovara sa predstavnicima koalicije okupljene oko DS. Lider naprednjaka kaže će socijalistima ponuditi vladu od 12 ministarstava i novi zakon o vladi i zakon o ministarstvima

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić upravo je završio konsultacije o formiranju nove vlade predstavnicima Srpske napredne stranke u zgradi Predsedništva. Nakon sastanka,  predsednik SNS Aleksandar Vučić najavio je da će ta partija danas početi razgovore sa Socijalističkom partijom Srbije o formiranju buduće vlade, te da su o tome obavestili i predsednika Srbije.

Lider naprednjaka rekao je novinarima po završetku razgovora da se čeka odgovor predsednika države o nastavku razgovora sa drugim strankama nakon cega će, kako je naveo, Nikolić dati mandat za sastav vlade onome ko ima najmanje 126 poslanika u parlamentu.

Vučić je najavio da će socijalistima predložiti vladu od 12 ministarstava, bolju, bržu i efikasniju administraciju, kao i uštede od oko 600 miliona evra kao rezultat primene novog zakona o javnim nabavkama. Prema rečima lidera SNS, pored zakona o javnim nabavkama SPS će biti ponuđeni, kako je rekao, novi zakon o vladi i zakon o ministarstvima.

Na pitanje da li su naprednjaci spremni da SPS ponude i premijersko mesto, Vučić je rekao da se o personalnim rešenjima još ne razmišlja, ali i ponovio da je kandidat SNS za premijera Jorgovanka Tabaković.

- Razgovori tek treba da počnu - rekao je Vučić novinarima.

Inače, lider naprednjaka rekao je ranije danas da nije realno da ta stranka formira vladu sa Demokratskom strankom  i ponovio da će to ponuditi socijalistima.

U delegaciji SNS sastanku sa Nikolićem, osim Vučić, prisustvovali su i kandidat za premijera te stranke Jorgovanka Tabaković, funkcioneri Zorana Mihajlović, Nebojša Stefanovic i lideri stranaka koji su sa SNS učestvovali na listi "Pokrenimo Srbiju" Velimir Ilić, Aleksandar Vulin, Dragomir i Milanka Karić.